nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyházi hírek / Katolikus Híradás 2020.10.04 oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Katolikus Híradás 2020.10.04
Hirdetések Süttő, Piszke és Lábatlan templomaiban - 2020. október 04. Évközi XXVII. vasárnap

„szőlejét pedig más bérlőknek adja ki bérbe, akik idejében beszolgáltatják a termést.” /Mt 21,41/ (képforrás: ocarm.org)

Imádkozzunk többek között a múlt héten megbérmáltakért, első szentgyónásukat elvégzett gyermekekért, a ma és a múlt héten héten először szentáldozáshoz járulókért, építészekért, postásokért, pedagógusokért, a név-, születésnapjukat, házassági évfordulójukat ünneplőkért.

A Szentatya, a hívek és a plébános imaszándékait alább olvashatjuk:
Szentatya 2020., októberi imaszándéka: Evangelizációs: A világi hívek küldetéséért az Egyházban: Imádkozzunk, hogy a keresztség révén a világi hívek, különösen a nők, minél szélesebb körben vállalhassanak felelősséget az Egyházban.

A hónapra jelzett új szándékok: Lábatlan: P Mné E.: -Azokért, akik az Eucharisztikus Világtalálkozót lelkesen szervezik, hogy az létrejöhessen a 2021-ben! - Azért, hogy a Rózsafüzér imaközösségének a felajánlása hassa át az emberek szívét-lelkét: tudjunk egymásnak megbocsátani, legyünk segítőkészek, legyünk egymással tisztelettudók, lakozzék bennünk az erős szeretet, a hit, a remény. Ne veszítsük el a türelmünket még akkor sem, ha már nagyon nehéz helyzetbe kerültünk! - Azért, hogy merjük kérni a Szent Szűz Mária közbenjárását a világ békéjéért, a családok összetartásáért, és azokért akik eltávolodtak a hitüktől: tudjanak visszatalálni a keresztényi vallásukhoz! - Azokért, akik nagyon csalódottak lettek életük során: ne legyenek irigyek a mások boldogságára, hanem tudjanak újra a boldogságukért tenni, jó dolgokat cselekedni a környezetükben, és ezáltal lehessen értékelni az emberi életet!
B.I.: Azért, hogy a Szűzanya közbenjárására plébánia-közösségeink az megújuljanak az Eucharisz-tiában.

Plébános: Azért, hogy a megbérmált és első szentgyónáshoz, szentáldozáshoz járult gyermekek, fiatalok elköteleződjenek, akik pedig lemaradtak, mihamarább fel tudjanak készülni.

Gyűjtés Ma a tavasszal elmaradt, a Szentszék javára való, un. „Péterfillérek” gyűjtését tartjuk. Tavaly 25,030.- (Süttő), illetve 32,500.- (Piszke) és 10,420.- (Lábatlan) Forintot továbbítottunk e nemes célra a testvérek jóvoltából. Egy esztendeje a magyar egyház közel 63 millió forintnyi adományt küldött a pápa céljaira. E célra szánt adományainkat hátul, a kosárba, a templom, a saját közösség javára szánt adományokat az álló perselybe helyezhetjük.

A Szentolvasó közös imádkozására hívjuk a testvéreket a táblázatban megjelölt időpontokban. Ha akadályoztatva vagyunk, otthon, családi körben is csatlakozhatunk a »koszorúhoz«, melyet imádságainkból készítünk az Úrnak és Édesanyjának. Ne feledjük: a szokott feltételek mellett Teljes búcsút nyerhet az a hívő, aki a rózsafüzért templomban vagy kápolnában, családban, szerzetesi közösségben, jámbor társulatban vagy jámbor szándékkal együttlévők közösségében elimádkozza. (A búcsúk kézikönyve, Búcsúengedélyek 17.)

A termények megáldása hálára indít és egyben felszólítás is, hogy a teremtett világ erőforrásait igazságosan osszuk el, kerülve egyben az élelmiszer-pazarást!

Segítségnyújtás Már elérhető a világhálón a Hetvenkét Tanítvány Mozgalom Család Munkacsoportja által létrehozott honlap a www.bizdramagad.hu oldal, amelyen az élet különféle válsághelyzeteiben kereshetünk katolikus keresztény szellemiségű szakembert magunk, vagy éppen ismerőseink számára.

A Püspök atyák ajánlásait megerősítve kérjük, a következőket tartsuk meg:
– belépéskor használjuk a kézfertőtlenítőt;
– lehetőség szerint viseljünk maszkot; ha valakinek komoly nehézséget jelent a viselése, tartson a szokásosnál is nagyobb távolságot (5 m) a többiektől;
– csak az egy lakásban élők üljenek egymás mellett;
– csak kézbe áldozzunk, tiszta kézzel, és megtartva az ide vonatkozó szabályokat; a maszkot a kézfertőtlenítés előtt távolítsuk el az arcunkról; a Szentáldozáshoz is másfél méteres távolságot tartva járuljunk;
– a perselygyűjtést továbbra is a Szentmise végén tartjuk, a kijáratnál.
– a közös szenteltvíz-használatot kerüljük, de bátran vigyünk magunkkal szenteltvizet otthonainkba;
– a kézfogást kerüljük;
Mindezt nem önmagunkért, vagy saját egészségünket féltve, hanem azon idősebb, vagy gyengébb szervezetű embertársainkra figyelve, akikkel találkozhatunk, és tudtunkon kívül továbbadhatjuk nekik a kórokozókat. Mindez feltétele, hogy továbbra is legyenek nyilvános Szentmisék, liturgiák!


A polgári esztendő 41. hete Szentmise-szándékai, liturgikus rendje, alkalmai, gyóntatás


[ 2020.10.05. ]
MEGOSZTÁS:

Kapcsolódó képek
-