nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyházi hírek / Katolikus Híradás 2020.10.11 oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Katolikus Híradás 2020.10.11
Hirdetések Süttő, Piszke és Lábatlan templomaiban - 2020. október 11. Évközi XXVIII. vasárnap
„Elküldte szolgáit, hogy szóljanak a meghívottaknak, jöjjenek a menyegzőre! Azok nem akartak jönni.” /Mt 22,3 (képforrás: ocarm.org)

Imádkozzunk többek között a megbérmáltakért, első szentgyónáshoz és szentáldozáshoz járult gyermekekért, fiatalokért, a műemlékvédelem munkatársaiért, látássérültekért, azért, hogy minden család asztalára elegendő és minőségi kenyér jusson, a név-, születésnapjukat, házassági évfordulójukat ünneplőkért.

Gyűjtés A tavasszal elmaradt, a Szentszék javára való, un. „Péterfillérek” céljaira idén 16,515.- (Süttő), illetve 24,900.- (Piszke) és 8,500.- (Lábatlan) Forintot továbbítunk e nemes célra a testvérek jóvoltából.
Jövő vasárnap a Missziók javára gyűjtünk. E gyűjtés tavalyi eredménye 23,170.- (Süttő), illetve 36,030.- (Piszke) és 8,985.- (Lábatlan) Forint volt.
Itt köszönöm a testvérek készségét, hogy az országos gyűjtések mellett a saját közösségeinkre is gondolnak: az önkéntes megajánlás, a perselyadományok, egy névtelen testvérünk által a közelmúltban elhelyezett nagyobb perselyadomány, a piszkei kálvárián történt ismételt fűnyírás, templomaink hétről-hétre való takarítása, díszítése, vagy éppen a süttői harangjavítás is jelzik, hogy többen is lelkükön viselik közösségeink sorsát. Urunk jutalmazza őket! Ha idén nagy terveink nem is lehetnek, a mindennapi működés egyelőre – feltételezve a hátralévő hetekben a tervezett bevételek meglétét – biztosítottnak tűnik.

A Szentolvasó közös imádkozására hívjuk a testvéreket a táblázatban megjelölt időpontokban. Ha akadályoztatva vagyunk, otthon, családi körben is csatlakozhatunk a »koszorúhoz«, melyet imádságainkból készítünk az Úrnak és Édesanyjának. Ne feledjük: a szokott feltételek mellett Teljes búcsút nyerhet az a hívő, aki a rózsafüzért templomban vagy kápolnában, családban, szerzetesi közösségben, jámbor társulatban vagy jámbor szándékkal együtt lévők közösségében elimádkozza. (A búcsúk kézikönyve, Búcsúengedélyek 17.)

Betegek kenete két hét múlva, október 25-én, vasárnap Süttőn és Piszkén is kiszolgáltatom a Szentkenetet mindazon idős, illetve beteg testvéreknek, akik arra felkészülnek és kérik a Szentséget. Felkészülni egy alapos és őszinte Szentgyónással tudunk. Segítenek a hátul elhelyezett lelki tükrök. Jelentkezni a hátul kitett lap segítségével lehet.
Idézzük föl, milyen ajándékai vannak e szentségnek:

A Szentlélek külön ajándéka: a béke a bátorság kegyelme a betegséggel vagy öregséggel való viszonyban
Értelem: A betegségben a beteg szabadon egyesülhet Krisztus szenvedéseivel
A lakáshoz kötött, súlyos beteg testvéreinket is készséggel felkeresi Jézus a pap szolgálata által, hiszen e szentség egyszersmind
Felkészülés az utolsó átmenetre: befejezi hasonulásunkat Krisztus halálához és feltámadásához. Megszilárdítja életünk végső földi szakaszát s mintegy szilárd bástyává teszi az utolsó küzdelmekre előretekintve az Atya házába történő belépés előtt.


A Püspök atyák ajánlásait megerősítve kérjük, a következőket tartsuk meg:
– belépéskor használjuk a kézfertőtlenítőt;
– lehetőség szerint viseljünk maszkot; ha valakinek komoly nehézséget jelent a viselése, tartson a szokásosnál is nagyobb távolságot (5 m) a többiektől;
– csak az egy lakásban élők üljenek egymás mellett;
– csak kézbe áldozzunk, tiszta kézzel, és megtartva az ide vonatkozó szabályokat; a maszkot a kézfertőtlenítés előtt távolítsuk el az arcunkról; a Szentáldozáshoz is másfél méteres távolságot tartva járuljunk;
– a perselygyűjtést továbbra is a Szentmise végén tartjuk, a kijáratnál.
– a közös szenteltvíz-használatot kerüljük, de bátran vigyünk magunkkal szenteltvizet otthonainkba;
– a kézfogást kerüljük;
Mindezt nem önmagunkért, vagy saját egészségünket féltve, hanem azon idősebb, vagy gyengébb szervezetű embertársainkra figyelve, akikkel találkozhatunk, és tudtunkon kívül továbbadhatjuk nekik a kórokozókat. Mindez feltétele, hogy továbbra is legyenek nyilvános Szentmisék, liturgiák!

A polgári esztendő 42. hete Szentmise-szándékai, liturgikus rendje, alkalmai, gyóntatás


[ 2020.10.13. ]
MEGOSZTÁS:

Kapcsolódó képek
-