nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyházi hírek / Katolikus Híradás 2020.10.25 oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
február 2021
előre
Katolikus Híradás 2020.10.25
Hirdetések Süttő, Piszke és Lábatlan templomaiban - 2020. október 25. Évközi XXX. vasárnap
„Ezen a két parancson alapszik az egész törvény és a próféták.”” /Mt 22,40 (képforrás: ocarm.org)

Imádkozzunk többek között a megbérmáltakért, első szentgyónáshoz és szentáldozáshoz járult gyermekekért, fiatalokért, protestáns testvéreinkért, nemzeti tragédiáink elkerüléséért, a név-, születésnapjukat, házassági évfordulójukat ünneplőkért.

Gyűjtés A Missziók javára történt múlt heti gyűjtés eredményeként 16,535.- (Süttő), illetve 25,320.- (Piszke) és 9,600.- (Lábatlan) Forintot továbbíthatunk a testvérek jóvoltából.

A Szentolvasó közös imádkozására hívjuk a testvéreket a táblázatban megjelölt időpontokban. Ha akadályoztatva vagyunk, otthon, családi körben is csatlakozhatunk a »koszorúhoz«, melyet imádságainkból készítünk az Úrnak és Édesanyjának. Ne feledjük: a szokott feltételek mellett Teljes búcsút nyerhet az a hívő, aki a rózsafüzért templomban vagy kápolnában, családban, szerzetesi közösségben, jámbor társulatban vagy jámbor szándékkal együtt lévők közösségében elimádkozza. (A búcsúk kézikönyve, Búcsúengedélyek 17.)

Betegek kenete Ma kiszolgáltatom a Szentkenetet mindazon idős, illetve beteg testvéreknek, akik arra egy alapos és őszinte Szentgyónással felkészültek és jelentkeztek. A lakáshoz kötött, súlyos beteg testvéreinket is készséggel felkeresi Jézus a pap szolgálata által. Mindnyájunk felelőssége, hogy részesüljenek e szentségekben: bűnbocsánat szentsége, betegek kenete és Eucharisztia, és a nagy útra felkészülten induljanak!

A Püspök atyák ajánlásait, és az állami, szigorított rendelkezéseket is szem előtt tartva a következőket tartsuk meg:
– belépéskor használjuk a kézfertőtlenítőt;
– mindenképpen viseljünk maszkot; kivétel a felolvasók a felolvasás ideje alatt!!!
– csak az egy lakásban élők üljenek egymás mellett;
– csak kézbe áldozzunk, tiszta kézzel, és megtartva az ide vonatkozó szabályokat; a maszkot a kézfertőtlenítés előtt távolítsuk el az arcunkról; a Szentáldozáshoz is másfél méteres távolságot tartva járuljunk;
– a perselygyűjtést továbbra is a Szentmise végén tartjuk, a kijáratnál.
– a közös szenteltvíz-használatot kerüljük, de bátran vigyünk magunkkal szenteltvizet otthonainkba;
– a kézfogást kerüljük;
Mindezt nem önmagunkért, vagy saját egészségünket féltve, hanem azon idősebb, vagy gyengébb szervezetű embertársainkra figyelve, akikkel találkozhatunk, és tudtunkon kívül továbbadhatjuk nekik a kórokozókat. Mindez feltétele, hogy továbbra is legyenek nyilvános Szentmisék, liturgiák!

A polgári esztendő 44. hete Szentmise-szándékai, liturgikus rendje, alkalmai, gyóntatás

[ 2020.10.26. ]
MEGOSZTÁS:

Kapcsolódó képek
-