nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyházi hírek / Katolikus Híradás 2020.12.06 oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Katolikus Híradás 2020.12.06
Hirdetések Süttő, Piszke és Lábatlan templomaiban - 2020. december 06. Advent II. vasárnapja
„Én vízzel keresztellek titeket, ő majd Szentlélekkel keresztel benneteket” /Mk 1,8/(képforrás: ocarm.org)

Imádkozzunk többek között az építészekért, az élelmiszer-gyártókért, épített örökségünk védelméért, a hazai mezőgazdaság magas színvonalának megőrzéséért, a név-, születésnapjukat, házassági évfordulójukat ünneplőkért.

Fokozottan ügyeljünk a tűzvédelemre a koszorúk használatánál, soha ne hagyjuk égve a gyertyákat felügyelet nélkül, illetve a gyerekeket egyedül!

Nagyszerű lehetőségeket találunk hátul, a hirdető-asztalon: az egyházmegyei újság őszi, most érkezett száma jó szándékú ismerőseink evangelizálására, az „Egymillió csillag a szegényekért” gyertya a helyi szegények támogatására, a lelki tükrök a Szentgyónásra való alapos felkészülésre adnak lehetőséget.

Gyűjtés a Katolikus Szeretet Szolgálat javára történt gyűjtés eredményeként 31,190.- (Süttő), illetve 13,200.- (Piszke) és 12,200.- (Lábatlan) Forintot továbbíthattunk a testvérek jóvoltából. A Katolikus Szeretet Szolgálat tevékenységéről a https://www.karitasz.hu oldalon olvashatunk bővebben. E gyűjtéssel, a 1356-os adományvonallal, illetve az oldalon található online adományozással országos és nemzetközi célokat szolgálunk, míg a Szent Antal perselybe helyezett adományok a helyi karitászmunkatársak helyi rászorulókon való segítését szolgálja. Idén, miután elmaradnak az adventi vásárok, csak e persely bevétele jelentheti a helyi csoport munkájának anyagi hátterét. Kifelé menet gondoljunk erre is.
A szegény sorsú gyermekek támogatást szolgálja az „Angyalbatyu” akció, melyről www.angyalbatyu.hu világhálós címen olvashatunk. Hozzánk közeli gyűjtőpont: Esztergom, Simor János utca 126. nyitva: hétfőtől péntekig 9.00-15.00 óra között November 30-től December15-ig. De, ha valaki a templomba behozza, segítünk a csomagot eljuttatni.

A Püspök atyák ajánlásait, és az állami, szigorított rendelkezéseket is szem előtt tartva a következőket tartsuk meg:
– belépéskor használjuk a kézfertőtlenítőt;
– mindenképpen viseljünk maszkot; kivétel a felolvasók a felolvasás ideje alatt!!!
– csak az egy lakásban élők üljenek egymás mellett;
– csak kézbe áldozzunk, tiszta kézzel, és megtartva az ide vonatkozó szabályokat; a maszkot a kézfertőtlenítés előtt távolítsuk el az arcunkról; a Szentáldozáshoz is másfél méteres távolságot tartva járuljunk;
– a perselygyűjtést továbbra is a Szentmise végén tartjuk, a kijáratnál.
– a közös szenteltvíz-használatot kerüljük, de bátran vigyünk magunkkal szenteltvizet otthonainkba;
– a kézfogást kerüljük;
Mindezt nem önmagunkért, vagy saját egészségünket féltve, hanem azon idősebb, vagy gyengébb szervezetű embertársainkra figyelve, akikkel találkozhatunk, és tudtunkon kívül továbbadhatjuk nekik a kórokozókat. Mindez feltétele, hogy továbbra is legyenek nyilvános Szentmisék, liturgiák!


A polgári esztendő 50. hete Szentmise-szándékai, liturgikus rendje, alkalmai, gyóntatás


[ 2020.12.08. ]
MEGOSZTÁS:

Kapcsolódó képek
-