nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyházi hírek / Katolikus Híradás 2020.12.13 oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Katolikus Híradás 2020.12.13
Hirdetések Süttő, Piszke és Lábatlan templomaiban - 2020., december 13., Advent III. vasárnapja

„(...)köztetek áll az, akit nem ismertek, aki a nyomomba lép,...” /Jn 1,26-27/(képforrás: ocarm.org)


Imádkozzunk többek között a hazai matematikusokért, a hazai zenei élet felvirágzásáért, a koldusokért és az élet peremére szorultakért, a név-, születésnapjukat ünneplőkért. A házassági évfordulójukat ünneplőkért pedig ez alkalommal Piszkén imádkozunk, kérve életükre Isten bőséges áldását!

Fokozottan ügyeljünk a tűzvédelemre a koszorúk használatánál, soha ne hagyjuk égve a gyertyákat felügyelet nélkül, illetve a gyerekeket egyedül!

Nagyszerű lehetőségeket találunk hátul, a hirdető-asztalon: az egyházmegyei újság őszi, most érkezett száma jó szándékú ismerőseink evangelizálására, az „Egymillió csillag a szegényekért” gyertya a helyi szegények támogatására, a lelki tükrök a Szentgyónásra való alapos felkészülésre adnak lehetőséget. A karácsonyi díszítésre szánt adományainkat szintén hátul helyezhetjük el. A Lábatlani plébánia-történeti könyv pedig nagyszerű lehetőséget kínál, ha kedves ismerőseinket szeretnénk meglepni vele.

A szegény sorsú gyermekek támogatást szolgálja az „Angyalbatyu” akció, melyről www.angyalbatyu.hu világhálós címen olvashatunk. Hozzánk közeli gyűjtőpont: Esztergom, Simor János utca 126. nyitva: hétfőtől péntekig 9.00-15.00 óra között November 30-től December15-ig. De, ha valaki a templomba behozza, segítünk a csomagot eljuttatni.

Kispapjainkra gondolunk, amikor nekik – régi hagyományt folytatva – saját készítésű süteményekkel kedveskedünk. Idén, a zárlat miatt még inkább felértékelődik a hazai ízeket idéző sütemények ajándékozása. Majd 23-án visszük be a papnevelő intézetbe a finom falatokat.

A megrendelt naptárakat a szedecsben átvehetjük

A Püspök atyák ajánlásait, és az állami, szigorított rendelkezéseket is szem előtt tartva a következőket tartsuk meg:
– belépéskor használjuk a kézfertőtlenítőt;
– mindenképpen viseljünk maszkot; kivétel a felolvasók a felolvasás ideje alatt!!!
– csak az egy lakásban élők üljenek egymás mellett;
– csak kézbe áldozzunk, tiszta kézzel, és megtartva az ide vonatkozó szabályokat; a maszkot a kézfertőtlenítés előtt távolítsuk el az arcunkról; a Szentáldozáshoz is másfél méteres távolságot tartva járuljunk;
– a perselygyűjtést továbbra is a Szentmise végén tartjuk, a kijáratnál.
– a közös szenteltvíz-használatot kerüljük, de bátran vigyünk magunkkal szenteltvizet otthonainkba;
– a kézfogást kerüljük;
Mindezt nem önmagunkért, vagy saját egészségünket féltve, hanem azon idősebb, vagy gyengébb szervezetű embertársainkra figyelve, akikkel találkozhatunk, és tudtunkon kívül továbbadhatjuk nekik a kórokozókat. Mindez feltétele, hogy továbbra is legyenek nyilvános Szentmisék, liturgiák!


A polgári esztendő 51. hete Szentmise-szándékai, liturgikus rendje, alkalmai, gyóntatás


[ 2020.12.14. ]
MEGOSZTÁS:

Kapcsolódó képek
-