nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyházi hírek / Katolikus Híradás 2020.12.20 oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Katolikus Híradás 2020.12.20
Hirdetések Süttő, Piszke és Lábatlan templomaiban - 2020., december 20., Advent IV. vasárnapja

„Ne félj, Mária! Kegyelmet találtál Istennél. Gyermeket fogansz, fiút szülsz, és Jézusnak fogod elnevezni.” /Lk 1,30-31/(kép-forrás: ocarm.org)

Imádkozzunk többek között a teológusokért, a magyar feltalálókért, a vándorlókért, az úton-levőkért, a meg nem születettekért, napjaink üldözött keresztényeiért, amint ez az évfordulós naptárból kiderül, valamint a név-, születésnapjukat, a házassági évfordulójukat ünneplőkért!

Fokozottan ügyeljünk a tűzvédelemre a koszorúk, majd a karácsonyfák, rajta a gyertyák, villany-fényfüzérek használatánál! Soha ne hagyjuk égve a gyertyákat, üzemben a fényfüzéreket felügyelet nélkül, illetve a gyerekeket egyedül!

Nagy köszönet a templomaink takarításában, ünnepi díszbe öltöztetésében fáradozók buzgóságáért! A karácsonyi díszítésre szánt adományainkat hátul helyezhetjük el. A „Lábatlani plébánia-történeti könyv”-vel kedves ismerőseinket megajándékozva közösségi céljainkat is szolgáljuk.

Templomaink, otthonaink mellett kötelességünk a lelkünket is megtisztítani, ünneplőbe öltöztetni! Ebben segítenek a lelki tükrök: a Szentgyónásra való alapos felkészülésre adnak lehetőséget.

Épülhettünk a szegény sorsú gyermekek támogatására indult „Angyalbatyu”, valamint az „Egymillió csillag a szegényekért” akcióhoz csatlakozók lelkesedésén.

Kispapjainkra gondolunk, amikor nekik – régi hagyományt folytatva – saját készítésű süteményekkel kedveskedünk. Idén, a zárlat miatt még inkább felértékelődik a hazai ízeket idéző sütemények ajándékozása. Majd december 23-án visszük be a papnevelő intézetbe a finom falatokat.

TOVÁBB OLVASOM


[ 2020.12.30. ]
MEGOSZTÁS:

Kapcsolódó képek
-