nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyházi hírek / Katolikus Híradás 2020.12.27 oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Katolikus Híradás 2020.12.27
Hirdetések Süttő, Piszke és Lábatlan templomaiban - 2020., december 27., Szent Család vasárnapja
„Most bocsásd el, Uram, szolgádat, szavaid szerint békében, mert látta szemem üdvösségedet,...” /Lk 2,29-30/(képforrás: ocarm.org)

Imádkozzunk többek között családjainkért, a veszélyben forgó magzatokért, igazságon alapuló békéért, az egyház szabadságáért, az erdészekért, amint ez az emléknapok naptárából kiderül, valamint a név-, születésnapjukat, házassági évfordulójukat ünneplőkért! A héten várom a testvérek imaszándékait!

A püspök atyák is buzdítanak, hogy végezzük el a »Nagykilencedet«, azaz kilenc egymást követő elsőpénteken – annak környékén – gyónjunk és áldozzunk meg. A következő polgári év elsőpéntekkel kezdődik. Ha valamely hónapban nincs alkalmunk pont elsőpénteken Szentmisére menni, azon a héten egy hétköznapi Szentmisével, és azon a héten végzett szentgyónással is kifejezzük szándékunkat, amiatt a lánc nem szakad meg, de törekedjünk rá, hogy elsőpénteken eljussunk Szentmisére.

Aprószentek ünnepe előtt ismét buzdítok mindenkit a lelki örökbefogadásra. A lelki örökbefogadás (adoptálás) lényege szerint komoly ígéret, amelyben egy konkrét személy kötelezi magát, hogy 9 hónapon át (vagyis amennyi időt átlagosan az anyaméhben tölt a megfogant gyermek) minden nap imádkozik egy veszélyben lévő magzatért, valamint azért, hogy ez az Isten által kiválasztott és egyedül Általa ismert gyermek születése után törvényes családi keretek között nőhessen fel, szeretetben és elfogadva. A plébános előtt bármikor megtehetjük ezt az ünnepélyes ígéretet. Ismertető anyagot hátul találunk.

Vessünk pillantást a Nagy Szent Gergely imaszövetség kilenced-rendjére. Ha változást tudnunk – mi magunk, vagy ismerősünk nem tudja vállalni az imádságot – jelezzük!

Az előttünk álló napok alkalmait a táblázatban olvashatjuk. Ne feledjük, hogy Újév napja, azaz Szűz Mária Istenanyaságának emlékezete parancsolt ünnep. Ha elhúzódna az évbúcsúztatás, mind 31-én, mind elsején az esti Szentmisével is megszentelhetjük, de ügyeljünk, nehogy Szentmise mulasztással kezdjük az évet! Ugyancsak parancsolt ünnep lesz Vízkereszt ünnepe!

Nagy köszönet a templomaink takarításában, ünnepi díszbe öltöztetésében fáradozók buzgóságáért, a karácsonyi díszítésre adakozók, fákat, díszeket felajánlók nagylelkűségéért!

Gyönyörködvén templomaink, otthonaink ünnepi öltözetén, kötelességünk a lelkünket is megtisztítani, ünneplőbe öltöztetni! Ebben segítenek a lelki tükrök: a Szentgyónásra való alapos felkészülésre adnak lehetőséget.

Kispapjaink hálásan fogadták a negyed-mázsányi, saját készítésű süteményt!

Fokozottan ügyeljünk a tűzvédelemre, a karácsonyfák, rajta a gyertyák, villany-fényfüzérek használatánál! Soha ne hagyjuk égve a gyertyákat, üzemben a fényfüzéreket felügyelet nélkül, illetve a gyerekeket egyedül!


TOVÁBB OLVASOM


[ 2020.12.30. ]
MEGOSZTÁS:

Kapcsolódó képek
-