nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyházi hírek / Katolikus Híradás 2021.02.14 oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Katolikus Híradás 2021.02.14
Hirdetések Süttő, Piszke és Lábatlan templomaiban - 2021., február 14., Évközi VI. vasárnap
„Jézusnak megesett rajta a szíve, kinyújtotta kezét, és így szólt hozzá: „Akarom, tisztulj meg!” Erre rögtön elmúlt a leprája, és megtisztult. ”
/Mk1,41-42/ (képforrás: ocarm.org)

Imádkozzunk többek között orvosainkért, matematikusainkért, festőinkért, „édes anyanyelvünk” megőrzéséért, amint ez az emléknapok naptárából kiderül, valamint a név-, születésnapjukat, házassági évfordulójukat ünneplőkért!

Egyúttal a világ éhezőiről tevékenyen emlékezzünk meg! Az asztalunkra került étel megbecsülése, a pazarlás kerülése, a magánúton, vagy karitatív szervezeteken keresztül való jótékonykodás teszi hitelessé az értük való imádságot! A hagyományos tartós-élelmiszer gyűjtés majd a nagyböjtben lesz.
Jó lélekkel csatlakozzunk a magzatokért való imádsághoz a Szent Negyvennap alatt, melyről bővebben a https://www.facebook.com/40napazeletert/ oldalon olvashatunk.

A héten Hamvazószerdával megkezdődik a 'Szent Negyven-nap', vagyis a Nagyböjt. Igyekezzünk jól felhasználni ezt a kegyelmi időt. Ne feledjük, hogy egyéni önmegtagadásaink mellett vannak közös, kötelező formái is a böjtnek. Ennek rendjét külön lapon olvashatjuk, hogy egész nagyböjtben szem előtt tarthassuk azt.

Nagyböjtben a pénteki Szentmisék Piszkén, a plébánia-templomban lesznek. A keresztúti áhítatok is itt lesznek, a Szentmisék előtt, du. ½ 5 órától.

Hamvazószerdán szigorú böjtöt tartunk, vagyis minden 18-60 közötti katolikus keresztény e napon csak egyszer eszik és még két alkalommal vehet magához egy kevés eledelt, vagyis a háromból egyszer lakhat jól, valamint tartózkodik a húseledeltől. E napon és minden nagyböjti pénteken a betöltött 14. életévétől élete végéig tartózkodik a katolikus keresztény a húseledeltől. Természetesen nem az önsanyargatás, hanem megfelelő lelkület elérése, bűnbánatunk kifejezése a cél, szem előtt tartva Jézus szavát: „(...)ne lássák rajtad az emberek, hogy böjtölsz, hanem csak Atyád, aki a rejtekben is ott van!” /Mt 6,18/

Hamvazószerdán idén Süttőn, a plébániatemplomban ünnepel a két plébánia közössége, 17 órakor. A Szentmise keretében hamvazkodunk. Ha valami akadályozna e napon, jövő vasárnap, a Szentmise után részesülhetünk e szentelményben.

Nagyböjt péntekjein keresztutat végzünk.
Piszkén 16.30-tól, Süttőn pedig 17 órától.

Készületünket segíti a ferences atyák által összeállított 'Nagyböjti Lap', mely letölthető a https://drive.google.com/drive/folders/1qslg4nwjwfws3h8QcykV9W8jXmRmyUPm?usp=sharing világhálós címről, illetve a lelki tükrök. Használjuk azokat! (Akik kérik és feliratkoznak, azoknak szívesen kinyomtatom e naptárat.)

A Szentatya üzenetét pedig a katolikus sajtóban olvashatjuk.

A Püspök atyák ajánlásait, és az állami, szigorított rendelkezéseket is szem előtt tartva a járványügyi előírásokat - a korábbi hirdetésekben foglaltak szerint - továbbra is tartsuk meg!
Ha ismét csúszós útviszonyok köszöntenek ránk, figyelünk a templomainkhoz vezető lépcsők, járdák csúszásmentesítésére. Mindezek mellett mi magunk is figyeljünk, mert egy-egy váratlan jeges folt veszélyt jelenthet. Idősebb, bizonytalanabb testvéreink pedig – különösen a lépcsőknél – kérjenek segítséget a közlekedéshez.

Az 7. hét Szentmise-szándékai, liturgikus rendje, alkalmai, gyóntatás

[ 2021.02.16. ]
MEGOSZTÁS:

Kapcsolódó képek
-