nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyházi hírek / Katolikus Híradás 2021.03.28 oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
április 2021
előre
Katolikus Híradás 2021.03.28
Hirdetések Süttő, Piszke és Lábatlan templomaiban - 2021., március 28., Urunk Szenvedése, „Virágvasárnap”
„Hozsanna! Áldott, aki az Úr nevében jön! Áldott atyánknak, Dávidnak közelgő országa! Hozsanna a magasságban!” /Mk11,9/ (képforrás: ocarm.org)

Imádkozzunk Húsvét titkainak mélyebb megéléséért, gyermekeinkért, mérnökeinkért, Hazánk jó hírnevéért, valamint betegeinkért, a név-, születésnapjukat, házassági évfordulójukat ünneplőkért! *** A héten várom a testvérek imaszándékait! *** E héten még csatlakozhatunk a magzatokért való imádsághoz. Erről a https://www.facebook.com/40napazeletert/ oldalon olvashatunk.
****************************************************************************
Ne feledjük, nagypénteken minden katolikus keresztény (betöltött 14. életévtől felfelé) tartózkodik a húseledeltől, és minden 18-60 közötti felnőtt katolikus szigorú böjtöt tart: e napon egyszer ehet, és még két alkalommal vehet magához egy kevés ételt, hacsak egészségi állapota, pl. cukorbetegség ebben nem akadályozza. Egész nagypéntekre jellemző a csendesség, az imádságos elmélyülés, mindennemű szórakoztató és vicces dolog kerülése.
****************************************************************************
A templomokban a jelzett időben csendes, egyéni imádságra van lehetőség. Ez idő alatt aki jelzi, meggyóntatom a kertben. Mindezek során vegyük nagyon komolyan és tartsuk meg a járványügyi szabályokat. Valamennyi Szentmise és liturgia zárt ajtók mögött ünnepeltetik. Egyes alkalmakat igyekszünk közvetíteni, tessenek figyelni a közösségi oldal plébániai oldalát.
****************************************************************************************************
A megszentelt barkákból vihetünk egy-egy szálat a plébánia-kertből, illetve a piszkei templom kertjéből, a Lourdes-i Szűz Anya szobrától. *** A Szent Ilona kápolnában a Szentsír látogatásakor gyertyát gyújthatunk. *** A húsvéti Szentmisék után, a járványügyi szabályok megtartásával megáldozhatunk. *** A húsvéti Szentmise végén, megáldom a testvérek által hozott húsvéti eledelt.
****************************************************************************************************
Köszönetet illeti a kertjeinket, kálváriáinkat, templomainkat ünnepi díszbe öltöztető testvéreket, a süttői templomtornyot konténernyi szeméttől, törmeléktől megtisztító munkatársakat. *** A Szentmisék közvetítését Bárány István és Zachar János testvéreinknek köszönjük. *** Köszönet a Piszkenet Kft.-nek, akik a templomi közvetítéshez internet-elérhetőséget építettek ki. ***
***************************************************************************************************
Megérkezett az Élő kenyér legújabb száma. Az érdeklődő gyerekek a héten átvehetik.
****************************************************************************************************
Régi hagyományt folytatva szeretnénk Húsvétra is meglepni a kispapjainkat egy kis házi süteménnyel. Aki szívesen küld nekik falatokat, Nagycsütörtök estig kérjük, hogy juttassa el a plébániára. *** Idén hivatások vasárnapján lesz egy papnövendék vendégünk, aki megismerheti közösségeinket. Pappá formálódásának ez, és a későbbi alkalmak is egy fontos állomása lehet. Nagy bizalom ez Süttő-Piszke-Lábatlan közösségei felé is. Már most imádkozzunk érte és a többi papnövendékért. További részleteket erről és más témákról a világhálós naplóban olvashatunk.

A héten imára indító emléknapok / forrás: jelesnapok.oszk.hu, katolikusradio.hu, programturizmus.hu/

Visszavonásig a járvány idején a katolikus híveknek felmentésük van a vasárnapi Szentmisén való személyes részvétel alól. A megadott felmentés kizárólag a Szentmiséken való személyes részvétel alól ment fel, de nem a vasárnap megszentelése alól. Vagyis továbbra is vasárnap és parancsolt ünnepeken:
többet imádkozunk – legalább annyit, mintha Szentmisén lennénk;
többet törődünk egymással, családtagjainkkal, veszélyeztetés esetén akár távbeszélő, világháló segítségével;
tartózkodunk minden olyan tevékenységtől, amely elvonna a nap megszentelésétől, kivéve, ha súlyos szükség, például munkánk jellege (például tűzoltó, orvos, mentős), vagy a felebaráti szeretet halaszthatatlan esete (bajba került szomszéd, testvér megsegítése) állna fenn.
Ha rádió, televízió vagy világhálós közvetítés segítségével kapcsolódunk be a Szentmisébe, akkor „lelki áldozást” végezhetünk, vagyis felindítjuk a szándékot, hogy szeretnénk találkozni az Eucharisztikus Jézussal a szentáldozásban, bár rajtunk kívül álló okok megakadályoznak ebben. Például ezzel az imádsággal:
Jézusom! Hiszem, hogy jelen vagy a legméltóságosabb Oltáriszentségben. Mindennél jobban szeretlek és vágyom rá, hogy a lelkembe fogadhassalak. Mivel most nem tudlak szentségi módon magamhoz venni, jöjj, legalább lelki módon, a szívembe! Ne engedd, hogy elszakadjak Tőled!
Ha bűneink akadályoznak, akkor, bár a vágyakozás üdvösséges, nem végezhetünk lelki áldozást, hanem törekszünk bűneinktől mielőbb szabadulni.
*******************************************************************
A 13. hét Szentmise-szándékai, liturgikus rendje, alkalmai

[ 2021.03.29. ]
MEGOSZTÁS:

Kapcsolódó képek
-