nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyházi hírek / Katolikus Híradás 2021.04.04 oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
április 2021
előre
Katolikus Híradás 2021.04.04
Hirdetések Süttő, Piszke és Lábatlan templomaiban - 2021., április 04., Urunk Feltámadása, Húsvétvasárnap

„Látta és hitt. Eddig ugyanis nem értették az Írást, amely szerint föl kellett támadnia a halálból.” /Jn20,8-9/ (képforrás: ocarm.org)

Imádkozzunk Húsvét titkainak mélyebb megéléséért, a keresztény hithirdetőkért, keresztény nevelőkért, méhészeinkért, betegeinkért és – testi-lelki egészségünket őrzendő - felelős viselkedésért, amint ez az emléknapok naptárából kiderül, a Szentatya, a plébános és a testvérek által küldött imaszándékokra, valamint a név-, születésnapjukat, házassági évfordulójukat ünneplőkért! *** A héten imádkozzuk az Isteni Irgalmasság kilencedét. Általában a Szentmisék előtt negyedórával fogjuk közösen végezni. Ha van közvetítés, ennyivel előbb tudunk csatlakozni. Ha nincs közvetítés, egyénileg is végezhetjük ezt az imádságot, melyről a https://regi.katolikus.hu/lelkiseg.php?h=36 világhálós címen olvashatunk.*** Dicséretes, hogy sokan csatlakoztak a magzatokért való imádsághoz. Az imádságot továbbra is folytathatjuk, elkötelezettebb módon a lelki örökbefogadás útján, melyről a https://lelkiadoptalas.hu oldalon olvashatunk. Aki vállalja, egyénileg tehet ígéretet a helyi plébános, vagy bármely pap jelenlétében.
****************************************************************************
A húsvéti időben a reggeli, déli és esti harangszóra a Regina Coeli-t, (azaz „Mennynek Királyné Asszonya”, vagy ennek megfelelő népének) imádkozzuk. / https://www.karizmatikus.hu/imak/imaink/7925-imaink-regina-caeli.html / Szép szokás, ha ilyenkor a görög katolikus testvéreinknél is használatos „Feltámadt Krisztus! - Valóban feltámadt!” köszöntést használjuk.
********************************************************************************
A templomokban a jelzett időben csendes, egyéni imádságra van lehetőség. Ez idő alatt, aki jelzi, meggyóntatom a kertben. Mindezek során vegyük nagyon komolyan és tartsuk meg a járványügyi szabályokat. Továbbra is valamennyi Szentmise és liturgia zárt ajtók mögött ünnepeltetik. Egyes alkalmakat igyekszünk közvetíteni, tessenek figyelni a közösségi oldal plébániai oldalát.
********************************************************************************
Isten áldása mindazokon, akik húsvétra kertjeinket, kálváriáinkat, templomainkat, kápolnánkat ünnepi díszbe öltöztették, a liturgikus és az énekes szolgálatban jeleskedtek. *** Sokan örömmel kapcsolódnak be a közvetítésekbe, melyért Zachar János testvérünknek és segítőinek mondunk köszönetet. Egyúttal örömmel vesszük a technikai visszajelzéseket a közvetítések után a kommentekben, hogy a hangot és a képet még jobban be tudjuk állítani.
*********************************************************************************
Testvéreinknek, Szeretteiknek, közel és távollévő rokonaiknak és településeink lakóinak kívánok áldott, békés, kegyelmekben gazdag Húsvétot!
*********************************************************************************

A héten imára indító emléknapok / forrás: jelesnapok.oszk.hu, katolikusradio.hu, programturizmus.hu/

Visszavonásig a járvány idején a katolikus híveknek felmentésük van a vasárnapi Szentmisén való személyes részvétel alól. A megadott felmentés kizárólag a Szentmiséken való személyes részvétel alól ment fel, de nem a vasárnap megszentelése alól. Vagyis továbbra is vasárnap és parancsolt ünnepeken:
többet imádkozunk – legalább annyit, mintha Szentmisén lennénk;
többet törődünk egymással, családtagjainkkal, veszélyeztetés esetén akár távbeszélő, világháló segítségével;
tartózkodunk minden olyan tevékenységtől, amely elvonna a nap megszentelésétől, kivéve, ha súlyos szükség, például munkánk jellege (például tűzoltó, orvos, mentős), vagy a felebaráti szeretet halaszthatatlan esete (bajba került szomszéd, testvér megsegítése) állna fenn.

Ha rádió, televízió vagy világhálós közvetítés segítségével kapcsolódunk be a Szentmisébe, akkor „lelki áldozást” végezhetünk, vagyis felindítjuk a szándékot, hogy szeretnénk találkozni az Eucharisztikus Jézussal a szentáldozásban, bár rajtunk kívül álló okok megakadályoznak ebben. Például ezzel az imádsággal:
Jézusom! Hiszem, hogy jelen vagy a legméltóságosabb Oltáriszentségben. Mindennél jobban szeretlek és vágyom rá, hogy a lelkembe fogadhassalak. Mivel most nem tudlak szentségi módon magamhoz venni, jöjj, legalább lelki módon, a szívembe! Ne engedd, hogy elszakadjak Tőled!
Ha bűneink akadályoznak, akkor, bár a vágyakozás üdvösséges, nem végezhetünk lelki áldozást, hanem törekszünk bűneinktől mielőbb szabadulni.
*******************************************************************
A 14. hét Szentmise-szándékai, liturgikus rendje, alkalmai

Imaszándékok 2021. április


[ 2021.04.07. ]
MEGOSZTÁS:

Kapcsolódó képek
-