nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyházi hírek / Katolikus Hírek 2020.03.18 oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
október 2021
előre
Katolikus Hírek 2020.03.18
Hirdetések Süttő, Piszke és Lábatlan templomaiban - 2020. március 17. Nagyböjt III. kedd
Mint az a püspök atyák közleményéből kiderül, szombat déltől nem tartunk nyilvános liturgiát.
Eszerint a holnap reggeli süttői, a péntek esti piszkei Szentmisék, előtte a keresztutak (Süttő 18 óra, Piszke 17:30) még nyilvánosak,
de hangsúlyosan a járványügyi szabályok megtartásával.
Az ezt követő Szentmiséket azonban magánmiseként mondom. Ezek rendjét is közölni fogom, hogy lélekben be tudjunk kapcsolódni.
Ezzel együtt, amint sikerül megszervezni a felügyeletet, meghatározott órákban templomaink nyitva lesznek a magánimádság számára, szintén a járványügyi helyzetet és intézkedéseket – min. két méter távolság, fizikai kontaktus kerülése, etc. – megtartva.
Ezekről is értesítem majd a testvéreket.
A felvett miseszándékokat alapértelmezetten mind halasztom, kivéve, ha a mondató kifejezetten kéri, hogy az előjegyzett időben végezzem el.
A lelkiáldozásról már korábban is írtam, olvashattunk.
Az általános feloldozás kérdéséről majd később.
Fontos tudni, hogy a megadott felmentés kizárólag a Szentmiséken való személyes részvétel alól ment fel, de nem a vasárnap megszentelése alól.
Vagyis továbbra is vasárnap és parancsolt ünnepeken:
– többet imádkozunk – legalább annyit, mintha Szentmisén lennénk;
– többet törődünk egymással, családtagjainkkal, veszélyeztetés esetén akár távbeszélő, világháló segítségével;
– tartózkodunk a »szolgai munkától«, azaz olyan tevékenységtől, amely elvonna a nap megszentelésétől, kivéve, ha súlyos szükség, például munkánk jellege (például tűzoltó, orvos, mentős), vagy a felebaráti szeretet halaszthatatlan esete (bajba került szomszéd, testvér megsegítése) állna fenn.

Arra is figyeljünk, hogy a felfokozott hangulatban a hiábavaló vitákba, a dolgokat fekete-fehéren bemutató, sokszor politikai indíttatású eszmefuttatásokba - »minden rendben van« - »semmi sincs rendben« - nem érdemes bekapcsolódni. Sőt! Legyünk a béke apostolai, megértve az indulatokat, de csitítva azokat, különösen akkor, ha az a helytálló dolgozókat, boltosokat, tanárokat, etc. éri.
Ki-ki tegye a dolgát, amennyire a körülmények engedik. Amint elmúlik a járvány, visszatér az élet az eredeti kerékvágásba. Nem mindegy, hogy utána hogyan nézünk egymásra: barátként, akik egymást segítve élték át e napokat, vagy ellenfelet látva a másikban.
Békességes napokat!
Magyar Katolikus Rádió: Örömhír mindenkinek! Hallgatható - Esztergom 92,5 MHz

Honlap: https://suttoi -szent- lipot-plebania.webnode.hu


[ 2020.03.18. ]
MEGOSZTÁS:

Kapcsolódó képek
-