nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Önkormányzati hírek / Képviselő-testületi ülés oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
október 2021
előre
Képviselő-testületi ülés
A képviselőtestület 2003. október 28-án tartotta ülését. A polgármester két ülés közötti tájékoztató után felolvasta Boda Csabáné Petőfi Sándor Iskola pedagógusának a testülethez intézett köszönő levelét, a SOCRATES/COMENIUS Iskolai Együttműködési Projekt sikeres lebonyolításához nyújtott anyagi segítségéért. Bejelentette, hogy a Nyugdíjas Hagyományőrző Klub tagjai a hagyományőrzők 1. Országos Fesztiválján Komárom - Esztergom megyét egyedüliként képviselve szereplésükért első díjat és oklevelet kaptak. Gratulálunk a klub tagjainak. Nagy sikere volt az - amatőr résztvevőkkel megrendezett 1. - Lábatlani Rally versenynek.
Módosította a képviselőtestület a 2003. évi költségvetését. A költségvetési rendelet ez évben harmadik alkalommal kerül módosításra, aminek eredményeképpen a költségvetés főösszege 1.117.496 e Ft-ra változik. Ez 123.757 e Ft növekedést jelent a bevételi és kiadási oldalon egyaránt.
1.sz. táblázat
Módosította a képviselőtestület a Szervezeti és Működési Szabályzat önkormányzati rendeletét, mivel a mellékletét képező ügyrendben tartalmi változás történt. ( a rendeletek a jegyzőnél megtekinthetők)
Nem tárgyalta a képviselőtestület a Roma Kisebbségi Önkormányzat beszámolóját, mivel az elnök az ülésen nem tudott részt venni.
A következő témaköröket az egyebek napirendi pontok között tárgyalta a képviselőtestület. Az önkormányzati számlavezetésre érkezett ajánlatokat megvizsgálva úgy döntött a képviselőtestület, hogy a számlavezetéssel továbbra is az OTP és Kereskedelmi Bank Rt.-t bízza meg.
A Roma Kisebbségi Önkormányzat kérelmének helyt adva, rendezvényeik lebonyolításához
60 e Ft-ot biztosított a képviselőtestület.
A Petőfi Sándor Iskola anyagi kérelmét is támogatta, egy új takarítógép beszerzéséhez 700 e Ft-ot biztosított.
A Gerenday Közösségi Ház falfestményének elkészítéséhez szükséges anyagköltség és munkadíj egy részének fedezetét is biztosította ez évi költségvetésében a képviselőtestület.
A Zalka M. ltp. 5-ös épületben a 7 db szociális bérlakás kialakításához hozzájárult a testület. A megvalósításhoz szükséges anyagi fedezetet a jövő évi költségvetésében biztosítja. Az elképzelések szerint a meglévő és működő postahivatal, valamint az emeleti szolgálati lakás a jelenlegi kialakításban megmarad, az összes többi funkció megszűnik. A földszinten helyet kapna a Gyermekjóléti és Családsegítő Szolgálat és a Roma Kisebbségi Önkormányzat irodája, valamint egy lakás, az emeleten 6 db lakás kerülne kialakításra. A megvalósításhoz pályázatot nyújtunk be a Belügyminisztériumhoz.
Pályázatot nyújt be a képviselőtestület a Művelődési központ rekonstrukciójára és a Postakocsi Állomás - Vendégház terveinek elkészítésére.
A képviselőtestület a Rákóczi F- út 138 - 140. sz. alatt épülő társasházak műszaki ellenőrzésére, valamint a Kulturális, Oktatási és Rekreációs Központ tanulmánytervének elkészítéséhez szükséges pénzügyi fedezetet a 2004. évi költségvetésében biztosítja.

Döntött a Képviselő-testület a helyijáratú kisbusz üzemeltetéséről is.

A nyílt ülést követő zárt ülésen ingatlan értékesítés és vásárlás ügyében döntött a Képviselő-testület.

A következő testületi ülés november 25-én lesz. A testületi ülés napirendje: A 2004. évi költségvetési koncepció előkészítése.
[ 2003.11.10. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek