nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Önkormányzati hírek / Kerékpárút oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
október 2021
előre
Kerékpárút
Süttőtől Dömösig - van ami még az idén elkészül
A Süttőtől Dömösig kiépített kerékpárúttal az Esztergomi Kistérség is hozzá kíván járulni a környezetkímélő közlekedéshez és az egészséges élethez. A cél Süttő és Dömös közötti biztonságos biciklis közlekedés kialakítása a már létező utakat összefűzve. Az Esztergom belterületén és a kistérségben még el nem készült 33 kilométernyi út építésének becsült költsége 20 millió forint kilométerenként.

Az Esztergom és Esztergom-Kertváros közötti kerékpárút tervezés alatt áll, a Kossuth utca kerékpárúttal történő „felszerelését” is tervbe vette az önkormányzat. Erre természetesen csak a Bánom Áttörés II. befejeztével és a Kossuth utca belvárosi, csökkentett forgalmú és csökkentett közlekedési sebességű úttá alakításával együtt kerülhet sor.
Az Esztergomot és Dömöst összekötő szakasz tervei már elkészültek, engedélyezésük a Nemzeti Közlekedési Hatóságnál folyik. E szakaszt két ütemben kívánják megépíteni: az első Esztergom és Szobi-rév, a második Szobi-rév és Dömös-megyehatár között fut majd. Az engedély kézhezvétele után dönt a kistérség a GKM által meghirdetett kétmilliárdos pályázaton történő indulásról. E szakasz elkészültével már Búbánatvölgyet is elérhetik az ott lakók és a turisták két keréken.
A meglévő kerékpárút Erzsébet-parki végétől a Tát-Zsidódi hídig húzódó szakasz tervei is készülnek. A folytatás még jobban áll: a Zsidódi híd és Nyergesújfalu közötti kerékpárút augusztusra el is készül. Nyergesújfalu területén már biztonsággal közlekedhetnek a kerekezők, és aki Lábatlan felé szeretne menni, a vasbetonelem-gyárig zavartalanul biciklizhet. A Lábatlant és Süttőt összekötő és a Süttő belterületén vezető kerékpárút tervei szintén engedélyezési fázisban vannak.

[ 2008.06.30. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-
-