nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyéb hírek / Késnek a vonatok, buszok oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Késnek a vonatok, buszok
Erősen havazik, egyre rosszabb a helyzet az utakon. Még mindig erősen havazik megyénkben, eddig 10-15 cm hó esett.

Havasak az utak, késnek a buszok és a vonatok is térségünkben
Ideje: 2010 február 12, péntek, 09:33:35

Továbbra is erősen havazik térségünkben. A főutak mindenhol hókásásak, helyenként havasak, a mellékutak letaposott havasak, a szél miatt pedig sok helyen hóátfúvásokra kell számítani. A Vértes Volán menetrend szerinti helyközi járatai átlagosan 10-20 percet késnek. Esztergomban a Várút szinte járhatatlan. Tinnye és Piliscsaba között a jegesedés miatt a 10-es út felé kerülnek a buszok. A Budapest-Nyugati-Esztergom vonalon Piliscsabán leállt egy szerelvény és váltóállítási problémák is vannak a havazás miatt, ezért 30-40 perces késésekre is számíthat az utazóközönség.

A Közútkezelők jelenleg 5 autóval takarítja az utakat környékünkön, de amíg nem szűnik meg a havazás, sajnos nem várható javulás a közlekedésben, ezért mindenki csak jó állapotban lévő, téli gumival ellátott járművel induljon el otthonról. Amennyiben elakadna járművével, segítséget a tűzoltóság szakembereitől kaphat a 105-ös, vagy a 112-es általános segélyhívó számon.

Reggel:

Az utak mindenhol havasak, a főutak, mellékutak is, a szél miatt pedig sok helyen hóátfúvásokra kell számítani. A Vértes Volán menetrendszerinti helyközi járatai átlagosan 10-20 percet késnek. Tatabányán a helyi járatok átlagosan 5 percet késnek. A 11-es, Szanatórium felé tartó autóbusz elakadt, még tart a műszaki mentés. A Közút takarítja az utakat, de amíg nem szűnik meg a havazás, sajnos nem várható javulás a közlekedésben. Esztergomban a Várút szinte járhatatlan. Tinnye és Piliscsaba között a jegesedés miatt a 10-es út felé kerülnek a buszok.

Hóátfúvások és eljegesedés miatt első fokú, sárga riasztást adtak ki Szlovákiában. A Komáromi járástól, Közép-Szlovákia déli részén keresztül egészen a keleti országrészig jegesedés miatt adtak ki riasztást péntek este 6 óráig. A csúszós, behavazott utakra elsősorban délnyugaton, a Duna mentén számíthatunk.

Amennyiben elakadna járművével, segítséget a tűzoltóság szakembereitől kaphat a 105-ös, vagy a 112-es általános segélyhívó számon.

Tegnap:

Havazás-árokba csúszott és elakadt autók megyeszerte. Megyénkben 15 cm hó esett eddig.

A főutak hókásásak, latyakosak, a mellékutak havasak, de járhatók. A Vértes Volán járatai átlagosan 5-10 percet késnek. Gyermelyre csak bajnai kerülővel jutnak el a buszok. Az elővárosi vonalakon a korábbi 10-20 perces késések helyett már csak átlag 5-10 percet késnek a vonatok. Megyénk tűzoltói szerda este óta közel tíz riasztást kaptak.

Többnyire árokba csúszott és elakadt teherautók, buszok mentéséhez riasztották őket Nagyigmándra, Nyergesújfalura, Esztergomba, Tátra és Környére. Tatabányán a Ságvári úton egy helyi járat egy autóval ütközött. A kocsi sofőrjét a tűzoltók szabadították ki.

Napközben a Dunántúlon gyengül a havazás, az élénk szélben hófúvásokra kell számítani. Fagypont körül marad a hőmérséklet. Nincs elzárt település a havazás miatt és továbbra is egyetlen út járhatatlan az országban. A Zala megyei Söjtör és Tófej között hóátfúvás miatt nem lehet közlekedni. Több olyan szakasz is van, ahol csak lassan lehet haladni a havazás miatt, a Magyar Közút azt tanácsolja az autósoknak, hogy ha nincs halaszthatatlan dolguk, akkor ma ne induljanak útnak a Dunántúlon.

Holnap északon további havazás, délen változóan napos idő várható. A hétvégén már kevesebb lesz a csapadék.

Forrás: www.kekduna.hu


[ 2010.02.12. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-