nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Önkormányzati hírek / Kész a kuckó! oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
október 2021
előre
Kész a kuckó!
Lábatlan Város Önkormányzatának beruházásában elkészült a lábatlani székhelyű Kuckó Gyermekjóléti és Családsegítő Szolgálat új épülete Nyergesújfalun.
A létesítmény a KDOP-5.2.2/A-09-2009-0005 Közép-Dunántúli Operatív Program (KDOP) keretén belül "Szociális alapszolgáltatások és gyermekjóléti alapellátások infrastrukturális fejlesztése valamint Közösségi intézmények/terek fejlesztése” tárgyában kiírt pályázatból, 50 millió Ft értékű pályázati támogatással valósult meg.

A négy településre (Lábatlan, Nyergesújfalu, Süttő és Bajót”) kiterjedő tevékenységet a „KUCKÓ” Gyermekjóléti, Családsegítő és Támogató Szolgálat” így most már nemcsak lábatlani központjában tudja folytatni, hanem az elkészült nyergesújfalui épület is a lakosság rendelkezésére áll.
Az építési munkák a FISCHER-BAU Kft. kivitelezésében 2010. decemberében kezdődtek és ez évben fejeződtek be.
Aki Nyergesújfalun az eterniti városrész felé jár, és az Óvoda utca felé tekint, láthatja KUCKÓ felirattal az új épületet. A kétszintes házban a gyermekjóléti szolgálat, a családsegítő szolgálat és a támogató szolgálat is tágas, megfelelő helyet kapott arra, hogy a szolgáltatásaikat igénylő lakosok segítését mindent kielégítő körülmények között tudják biztosítani, továbbá interjú szobák is segítik a zavartalan körülmények biztosítását. A gyermekek és fiatalok szabadidős programjainak lebonyolításához, a kapcsolattartások biztosításához, az esetkonferenciák és megbeszélések kivitelezéséhez a legnagyobb alapterületű helység foglalkoztatóként és konferencia teremként is megfelelő. A kiszolgáló helységek, mint az irattár és a hidegélelmiszer raktár az iratanyagok és az adományok tárolását teszik lehetővé. Az adományok osztásához egy kb. 70 m2-es helyiség optimális körülményeket biztosít.
Az épület teljes birtokba vételével, a közeljövőben tervezzük a családsegítő szolgáltatás kibővítését adósság kezelési tanácsadással. Szeretnénk, ha több olyan szolgáltatás is elérhető lenne az épületben, amely hasonlóan a mi szolgáltatásainkhoz, közvetlenül tudják segíteni a lakosokat. Pl. a Komárom- Esztergom Megyei Kormányhivatal Igazságügyi Szolgálatának Pártfogó Felügyelői és Jogi Segítségnyújtó Szolgálatai.

A teljes tájékoztató itt olvasható...


[ 2012.06.01. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-