nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyéb hírek / Két évet csúszik a Holcim új gyárának átadása oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
február 2021
előre
Két évet csúszik a Holcim új gyárának átadása
Várhatóan két évet csúszik a Holcim új cementgyárának átadása. A jövő év első felére a cég újra felülvizsgálja a költségterveket.


A Holcim Hungária Zrt. nem zárta rosszul az elmúlt évet, a szigorú költséggazdálkodásnak köszönhetően hozták a terveket – mondta Márta Irén, a cég kommunikációs igazgatója. Tavaly 2007-hez hasonlóan 4 millió tonna cement fogyott Magyarországon. Az idei csökkenés  mértéke nagyban függ a cementet felhasználó építőipari ragasztó- és falazóanyagokat előállító vállalatok megrendeléseitől. Egyes szakemberek szerint eközben a betonipar – ahol a Holcim jó pozíciókkal bír –, hozhatja a bevételeket. A hazai betonipart ugyanis, az uniós forrásokból finanszírozott beruházásoknak köszönhetően, ellentétben az építőiparral – kevésbé érinti a válság.

 csökkenő építőipari  megrendelések  visszafoghatják a cement iránti igényt is. Legalább 2 éves csúszással számol a Holcim a Nyergesújfalura tervezett 1,7 millió tonna kapacitású cementgyárának átadásával. Az építési engedélyeket tavaly késő ősszel kapta meg a társaság, ám az építés megkezdésével várt a tél beállta miatt, s a jelen gazdasági helyzetben igazoltnak tűnik a halasztás. Az eredeti tervek szerint az új cementgyári beruházás költsége 400 millió euró, azaz 120 milliárd forint.

A jövő év első felére a cég újra felülvizsgálja a költség- és időterveket. Ezt követően derülhet ki, hogy az új beruházás mikorra készül el.

forrás:kemma.hu


[ 2009.03.26. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-