nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyéb hírek / Kezdődik a téli időszámítás oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
február 2021
előre
Kezdődik a téli időszámítás
A hétvégével kezdetét veszi a téli időszámítás, október 31-én, vasárnap hajnalban visszaállítják az órát, így egy órával többet alhatunk.
A nyári időszámításnak köszönhetően mintegy hatmilliárd forinttal csökkent az áramfelhasználás költsége, a fogyasztás így 120 gigawattórával kevesebb, mint átállás nélkül lenne. A megtakarított árammennyiség lényegében egy kisebb város éves fogyasztásának felel meg. A vasárnap hajnali óraállítás hatása az energiafogyasztás mérséklésére viszont nem olyan látványos, mint a tavaszié.

A Mavir szakemberei évtizedek óta gyűjtik és elemzik a fogyasztási adatokat. A tavaszi óraállításkor látványosan változik az esti órák terhelése, akkor naponta 1,5-3 százalékos, 2.000-4.000 megawattóra csökkenés tapasztalható az áramfelhasználásban. Ez a napi mennyiség ezer háztartásnak akár egész évre elegendő lenne.

Forrás: www.kekduna.hu


[ 2010.10.28. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-