nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Sport hírek / Khéner László - MLSZ oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
október 2021
előre
Khéner László - MLSZ
Bozsikra is számít a Komárom-Esztergom megyei MLSZ-igazgató, Khéner László.

Khéner László, az MLSZ megyei igazgatója fontos feladatának tartja azt is, hogy az utánpótlás-nevelés területén előrébb lépjen Komárom-Esztergom megye.


– Gyermekkoromtól életem szerves része a sport. Talán mondanom sem kell, hogy mindenem a foci. A lábatlani csapatban játszottam, ahol, mint nagyon sokan, végigjártam a létrát, a serdülőktől indulva eljutottam a felnőtt együttesig. A főiskolás éveim idején tevékenykedtem utánpótlás edzőként és sportvezetőként is. Miután megszereztem a sportmenedzseri diplomám, az egyesület elnökévé választottak. A tisztséggel járó feladatokat társadalmi munkában láttam el. Emellett két éven át a kistérség tömegsport rendezvényeinek szervezéséből is kivettem a részem. Mindezt úgy, hogy közben a Forest Papír Kft. értékesítési menedzsereként kerestem kenyerem – mutatkozott be dióhéjban Khéner László.

– Január elsejétől működnek a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) megyei igazgatóságai. Milyen célokkal hozták létre? Sokan a mai napig nem tudják: a megyei szövetségek teljesen megszűntek?
– Így van. A szövetség jogi önállósága 2010. december 31-ig tartott, a társadalmi elnökségek azonban tovább működnek. Az MLSZ központosított. Egyebek mellett szeretnének az amatőr labdarúgás helyzetén javítani, egységesíteni a versenykiírásokat, kiemelten kezelni az utánpótlást, a gyermekfocit. Fontos szempont a tömegesítés, az, hogy emelkedjen az igazolt focisták száma, több, képzett edző dolgozzon a sportágban. Van mit javítani az infrastruktúra területén is. Tart az átalakulás fél éve. Az MLSZ azt is szeretné elérni, hogy hatékonyabbá és gazdaságosabbá tegye a focit. A politikai támogatás adott, s mindenki bizakodva várja az európai uniós adótámogatásról szóló rendelkezést is. Ha minden az elképzelések szerint alakul, akkor már a nyártól többletforráshoz juthat a sport, így a labdarúgás is.

– Milyen tervekkel látott munkához?
– Az országos elképzelésekkel szinkronban azon dolgozunk, hogy minél több gyermek kedvelje meg a labdarúgást. A nyártól várhatóan folytatódik a Bozsik-program. Emellett elindítanánk a kistérségi utánpótlás-nevelési projektet is, amelynek a Dorogon élő Buzánszky Jenő, az Aranycsapat védője lenne a névadója és az egyik fővédnöke, a másik pedig Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke. Azt tervezzük, hogy négy alközpontot hozunk létre, a tehetséges gyerekek az esztergom-dorogi, a komárom-tatai, a tatabányai, valamint az oroszlány-kisbéri kistérségben bontogathatnák szárnyaikat, megfelelően felkészült szakemberek irányításával. A koordinálási feladatokra Bozsik Pétert, volt szövetségi kapitányt, az MLSZ szakmai és utánpótlás bizottságának tagját kértem fel. Az U12-es, az U14-es és az U16-os korosztályt szeretnénk bevonni a programba. Bízom abban, hogy a kistérségek, a megyei önkormányzat és a helyi cégek is mellénk állnak. Szeretnénk elérni azt is, hogy azokon a településeken, ahol az elmúlt években megszűnt a foci, ismét pattogjon a labda. Gondolok itt például Almásfüzitőre, Dömösre, Pilismarótra és Nagysápra.


– A legtehetségesebbeknek lesz lehetőségük a továbblépésre?
– Azt szeretném, hogy a megyében legyen egy úgynevezett csúcsklub, ahol a legjobbak bizonyíthatnának. Nálunk jelen pillanatban az NB II-es FC Tatabánya lenne erre a legalkalmasabb. Arra kell törekedni, hogy a kisebb klubokkal megfelelő napi munkakapcsolatot alakítsanak ki.

– Jelenleg nem csak a megyei bajnokságokban rúgják a csapatok a labdát, hanem kilenc kistelepülés együttesének részvételével a Bakonyalja-kupában is. Igyekeznek meggyőzni őket arról, hogy térjenek vissza?
– Felkerestem már ifj. Sógorka Miklós főszervezőt, Súr polgármesterét. Tárgyalunk, bízom abban, hogy a következő idénytől a korábban kivált csapatokat is az MLSZ bajnokságában köszönthetjük.

– Lesz-e futsal, azaz teremfoci, illetve női bajnokság megyénkben?
– Tervezzük, hogy már a nyáron külön bizottságot hozunk létre. Dolgozunk a sportágfejlesztési programunkon, ebben mindenképpen szerepel majd a futsal és a női labdarúgás népszerűsítése is. Egyelőre gyermekcipőben jár mindkettő. Jelen pillanatban az biztosnak látszik, hogy szeptembertől indul az általános és középiskolások futsal-bajnoksága, a tanintézetekkel hamarosan felvesszük a kapcsolatot.

forrás: kemma.hu


[ 2011.02.28. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek