nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Önkormányzati hírek / Kikötő- zárótájékoztató oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
október 2021
előre
Kikötő- zárótájékoztató
A kikötők között menetrendszerinti kishajójárat közlekedik 2013 nyarától. A kishajó személyek, kerékpárok átkelését biztosítja.

A Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 keretében a magyarországi Lábatlan és a szlovákiai Kravany nad Dunajom (Karva) települések Lábatlan város vezetésével közös pályázatot adtak be, mely a „Partnerség a Jobb Határátkelés Érdekében” címet kapta. Célja a két település közötti közúti távolság lerövidítése mellett, a Duna által kínált turisztikai lehetőségek kiaknázása. A pályázat támogatásban részesült, a költségek 85 %-át az Európai Unió ERFA forrásból, 10 %-át a hazai kormányzati társfinanszírozás, 5 %-át pedig a két pályázó település biztosította.

A hosszas előkészítő, engedélyeztetési, közbeszerzési eljárás lezárultát követően 2012 augusztusában megkezdődött a beruházás kivitelezése. A parti munkákat a lábatlani székhelyű Árkádok Kft. és alvállalkozói végezték el. Munkájuk eredményeként Lábatlanon 17 férőhelyes parkoló került kialakításra a kikötőhöz érkezők fogadása érdekében. A parkoló és a kikötő közötti szakaszon felújításra került a járdaburkolat. A Duna-parton az úszómű megközelíthetősége érdekében új járda létesült. A szlovákiai oldalon nem volt szükség a parti infrastruktúra fejlesztésére. A Karva község tulajdonában lévő kishajó felújítási költségei, a biztonságos üzemeltetéshez szükséges új eszközök beszerzése a pályázat részét képezte, ennek keretében a hajó új motorokkal és radar készülékkel lett felszerelve. A hajóforgalom fogadására alkalmas úszóművek Pozsonyban készültek. A munkálatok 2013. áprilisában értek véget az úszóművek beállításával.

A kialakított két úszómű alkalmas a Dunán hosszirányban közlekedő nagyhajók fogadására is. A kikötők között menetrendszerinti kishajójárat közlekedik 2013 nyarától. A kishajó személyek, kerékpárok átkelését biztosítja. A menetrenddel kapcsolatos naprakész információk a települések honlapján érhetők el. www.labatlan.hu, www.kravany.sk.

www.husk-cbc.eu
Jelen cikk tartalma nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió hivatalos álláspontját


[ 2013.05.30. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-