nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyéb hírek / Kirándulás Rohoncra oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Kirándulás Rohoncra
Augusztus 15-én  testvértelepülésünk meghívására Dinnyés István vezetésével 9 tagú lábatlani delegáció vett részt a Rohonci Cséplő-búcsún.

2015. augusztus 15-én, szombaton testvértelepülésünk meghívására Dinnyés István polgármester úr vezetésével 9 tagú lábatlani delegáció vett részt a Rohonci Cséplő-búcsún.
A delegációt fogadta Engelbert Kenyeri polgármester és Rechnitz képviselő testülete.
A kölcsönös ünnepi köszöntések után megtekintettük a régi cséplő és mezőgazdasági gépek működését, a hagyományos kézi aratást és régi kézműves mesterségek (kádár, kovács, csipkeverő, fafaragó, stb.) bemutatóját. Láttunk rönkvontatást lovakkal, cséplést kézzel, gőzgéppel, régi kézügyességi technikákkal készülő ruhákat, ételeket.
Az óriási méretű rendezvénysátorban jelenlétünkkor éppen a - már Lábatlanon is fellépett - Rechnitzi Fúvószenekar szórakoztatta a több száz fős közönséget.
A fesztivál hangulatát fokozta a rendezvényen végigvonuló oldtimer autók és motorok sokasága.
Felüdülésként a nagy melegben, ebéd után átmentünk Rohonc egyik turisztikai helyszínére, a festői szépségű Faludi-völgyi tóhoz, ahol megtekinthettük az épülő új kilátót.
A felfrissülés után vendéglátóink átkísértek a rohonci vincellérek válogatott borait felsorakoztató Vinotékába. Az emeleten lévő galériában megnézhettük egy környékbeli festőnő kiállítását, aki be is mutatta nekünk alkotásait.
Az itt elfogyasztott hidegtálas vacsora közben elöljáróink szót váltottak a két település közötti további együttműködésről, távlati célokról a kölcsönösség jegyében. A sikeres nap végén koccintással búcsúztunk vendéglátóinktól.

A. Bak Péter


[ 2015.09.08. ]
MEGOSZTÁS:

Kapcsolódó képek
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-