nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Kulturális hírek / Kistérségi küldöttség Németországban oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
október 2021
előre
Kistérségi küldöttség Németországban
2009. július 24-én a németországi Bambergben járt az Esztergomi Kistérség küldöttsége. A látogatás célja a kulturális és sport kapcsolatok elmélyítése..

2009. július 24-én a németországi Bambergben járt az Esztergomi Kistérség küldöttsége. A látogatás célja a kulturális és sport kapcsolatok elmélyítése volt. A csoportot a 70 ezer lakosú város főpolgármestere, Adreas Starke fogadta.

Andreas Starke

A közös vacsora után lehetőség volt a város kulturális rendezvénysorozatának megnyitóján részt venni. Szombaton rövid városnézés után a Don Bosco Egyesület pályáján barátságos labdarúgó mérkőzést játszott az esztergomi és a bambergi tisztviselők csapata. A bambergi oldalt a főpolgármester és munkatársai erősítették, míg az esztergomi csapatban Czermann János, Süttő polgármestere, Tóth Zoltán, Bajót polgármestere, Kiss Gábor, Lábatlan aljegyzője, Kolumbán György esztergomi képviselő és Varga Márk az esztergomi Földhivatal vezetője is játszott. Idén nyáron a bambergi kórus tagjai adnak koncertet Esztergomban.

A két csapat

BAMBERG - Németország egyik legszebb, ősrégi városa. Bajorország útvonalán Nürnberg és Würzburg között fekszik. A román, gót, barokk, reneszánsz és a szecesszió müvészeti idöszakának valamennyi gyönyörű képviselöjével találkozhatunk városban, mivel a háboruk vésze az évszázadok során Bamberget csodálatos módon megkimélte. A város a második világháború során is majdnem sértetlenül maradt. Nemcsak a helybeliek nevezik ezért Bamberget a "németek álomvárosának", amelyet 1993-ban az UNESCO kulturális világörökségnek nyilvánított.

www.bamberg.hu


[ 2009.07.28. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-
-