nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Kulturális hírek / Kitekintés oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
október 2021
előre
Kitekintés
Ez alkalommal Gerecsei Zsolt jóvoltából Ete, Csép, Nagyigmánd nevezetességeivel ismerkedhettünk.
Helytörténeti Kerekasztal tagjai 2009. június 12-én 26. alkalommal találkoztak.

Ez alkalommal Gerecsei Zsolt jóvoltából Ete, Csép, Nagyigmánd nevezetességeivel ismerkedhettünk.

A 648 fős lélekszámú Ete község igazi meglepetéssel szolgált mindnyájunk számára.
Rohonczi László polgármester büszkén mutatta be a művelődési házat, az épület mögött kialakított szabadtéri színpadot, ahonnan néhány lépcső vezet fel a faluházhoz, amelyet a LEADER program pályázatán nyert támogatás segítségével rendeznek be.
A művelődési házat nagyobb rendezvények lebonyolítására is alkalmassá tették. A konyhát kibővítették, hűtőkamrát alakítottak ki, így akár 180-220 fős rendezvényeket, lakodalmakat lebonyolíthatnak az épületben.
A polgármester úr, irigylésre méltó lelkesedéssel tervezte Ete jövőjét.
A továbbiakban a művelődési ház és az iskola szomszédságában álló, már többször átalakított és felújított református templomot tekintettük meg.
A szomszédos Csépen szintén a ref. templomot és a mellette álló régi iskolaépületben kiállított néprajzi gyűjteményt néztük meg.
Nagyigmándon a kutatók megcsodálták a település központjában emelkedő dombon álló Szent Mihály templomot. A barokk stílusú műemléket Fellner Jakab tervezte. A templom történetét nyugdíjas igazgatónő ismertette. Ezt követően a református templomot tekintettük meg, melynek történetéről Sugár András tiszteletes úr beszélt.
Helytörténeti sétánk utolsó állomása a Magyarok Emlékparkja volt, melynek 40x30 méteres külső járdája a történelmi Magyarország határvonalát jelzi.
Az élményekkel teli délután befejezéseként, a vándorgyűlés tagjai az ácsi parókián értékelték a látottakat és tervezték a további programokat.

A következő vándorgyűlés helyszíne Nagysápon lesz, ahol Bokros Zsuzsa értő vezetésével ismerkedhetünk a község történelmével és nevezetességeivel.

[ 2009.09.10. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-
-
-
-
-
-
-
-