nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Oktatási hírek / Kitüntetések Pedagógusnap alkalmából oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
október 2021
előre
Kitüntetések Pedagógusnap alkalmából
A Pedagógusnap alkalmából kiemelkedő munkájáért Balogh Erzsébet, Boda Csabáné és Törökné Róth Mária részesült kitüntetésben.

A mai naphoz kapcsolódóan szeretném Lábatlan valamennyi pedagógusa előtt elismerni és megköszönni Balogh Erzsébet igazgató asszony munkáját, aki 1976 óta tanít az Arany János Ált. Iskolában, s immár 35 éve dolgozik a közoktatásban.

Balogh Erzsébet már az első tanévtől osztályfőnöki tevékenységet is ellátott. A tanórákon kívül szívesen vett részt a gyerekek szabadidős tevékenységének szervezésében, s 1981-től a diákönkormányzat tanári vezetője volt 1990-ig.
Ebben az intervallumban vette fel az iskola Arany János nevét (1988), amelyben neki is szerepe volt. Később az osztályfőnöki munkaközösség vezetője lett, 1992-ig.
Ekkor történt az iskolában igazgató váltás, őt pedig igazgató helyettesi feladattal bízta meg az új igazgató. Munkáját 1989-ben Kiváló Munkáért kitüntetéssel ismerték el.
2003. augusztus 15-től, az igazgatónő nyugdíjba vonulása után pályázat alapján Lábatlan Város Önkormányzat Képviselő-testülete őt nevezete ki intézményvezetőnek, majd 2008-ban pályázat után szintén intézményvezetői megbízást kapott.

Vezetése alatt demokratikus irányítás alakult ki, szakmailag jól felkészült a tantestülete, melyet nagy szakmai tudással, emberséggel irányít.
1999 óta, az országban elsők között jelent meg az intézményben a minőségbiztosítás, amelyet tudatosan kerestek, s amelynek a bevezetése még helyettesként az Ő nevéhez is kötődik. A Holland Ced Rotterdam szerinti minőségfejlesztési modell nálunk Belső Gondozói Rendszer szerinti minőségbiztosítás néven vált ismertté. Ez a modell a tanítási-tanulási folyamat minőségét javítja, s a minőség biztosítása a tanulók képességeinek maximális fejlesztésre irányul, kifejezetten a gyermek személyiségére szabott egyéni fejlesztésen alapul, s mint ilyen hozzájárul az iskola gyermekközpontú szemléletéhez.
Számára mindig a gyermekekkel kapcsolatos problémák megoldása, a gyermekközpontúság állt az első helyen.

2006-ban a Képviselő-testület döntése nyomán a város két általános iskoláját összevonta, az összevont intézmény vezetője az igazgató asszony lett, aki nagyszerűen oldotta meg az összevonással adódó szakmai, technikai, humán feladatokat, sokat téve az iskola folyamatos jó szakmai hírnevéért, a két nevelő testület összekovácsolásáért.
Az intézmény 2002 óta jó kapcsolatot alakított ki és ápol a testvértelepülés, az ausztriai Rechnitz általános iskolájával, a gyerekek rendszeres cserelátogatáson vesznek részt, megismerve egymás országát, kultúráját.

2010-ben az önkormányzat miután nem nyert az iskolafejlesztésre kiírt pályázaton, önerőből megvalósította az általános iskola bővítését és korszerűsítését, 2010. szeptemberétől pedig a megújult összevont intézményben tanul a város valamennyi általános iskolása.
Az intézményvezető asszony sok segítséget nyújtott az átalakítás megtervezésével kapcsolatos oktatási szempontok terén és az ezzel kapcsolatos szervezési feladatok elvégzésével.

Egész pedagógusi életpályájának és azon belül is intézményvezetői tevékenységének elismeréséül Lábatlan Város Képviselő-testülete Balogh Erzsébetet Lábatlanért Emlékplakett kitüntetésben részesíti.Szeretném továbbá megköszönni Boda Csabáné pedagógiai munkáját, aki 1974 szeptember 1-től, 37 éve van pedagógus pályán, azóta foglalkozik végtelen türelemmel, állhatatossággal és szeretettel sérült gyerekekkel.
Mindig lelkiismeretes, következetes tanár volt, aki ugyanolyan jól megtalálta a megfelelő hangot a szülőkkel, mint a tanítványaival.
Szakmai tudása kiemelkedő, példamutató, olyan pedagógus, aki az új pedagógiai módszerekre mindig nyitott.
Az iskolában a Comenius Projekt az Ő nevéhez kötődik, melynek keretében olyan kapcsolatok születtek, hogy más országok pedagógiai tevékenységébe is betekintést nyerhettek az iskola tanulói és pedagógusai. Ez a projekt összekapcsolódott a testvérvárosi Rechnitz diákjaival is, így a testvérkapcsolatok ápolásában is nagy szerepet játszott.

Jó szakmai kapcsolatokat ápolt a társ intézményekkel, mint például a Polgármesteri Hivatallal, a Gyermekjóléti Szolgálattal, Pedagógiai Szakszolgálattal.
Kollégái gyakran kérték ki véleményét egy-egy tanuló esetében, melynél mindig megalapozott szakmai segítséget kaptak tőle, de egyéb területeken is megmutatkozott kollegalitása, segítőkészsége.

Ebben a tanévben búcsút vesz az iskolától és nyugdíjba vonul.
Példamutató, lelkiismeretes pedagógiai tevékenységének elismeréseként Pedagógusnap alkalmából Lábatlan Város képviselő-testülete a „Köz Szolgálatárét „ kitüntetést adományozza részére.

Végül de nem utolsó sorban szeretném megköszönni Törökné Róth Mária pedagógus munkáját, aki 1972 szeptemberétől van pedagógus pályán, lábatlani pedagógusként 1998 óta dolgozik. Napközis nevelőként a gyerekek nagyon kötődtek személyéhez, hiszen a szabadidős tevékenységet mindig valamilyen kreatív munka jellemezte, amit a gyerekek nagyon szerettek.
Több éven keresztül vezetett „Játszóházat” a gyerekeknek, melynek kezdetben a város könyvtára, később pedig az iskola adott helyet.
Lelkiismeretes pedagógiai munkája elismeréséül, ezévi nyugdíjba vonulása alkalmából Lábatlan Város Önkormányzat Képviselő-testülete Polgármesteri Dicséret kitüntetésben részesíti.


Szívből gratulálok mindhárom kitüntetettnek, további jó egészséget, a közelgő nyugdíjas évekre pedig jó pihenést kívánok.

Dinnyés István

polgármester


[ 2011.06.02. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-
-