nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Sport hírek / Kolonics kiállítás - Lábatlan oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
október 2021
előre
Kolonics kiállítás - Lábatlan
A kiállítás magáért beszél, az érmek, elismerések és kitüntetések mellett kiállítottuk Koló 2010-ben Sydneyben olimpia aranyat hozó hajóját
Megnyitottuk a kiállítást, a hosszas, fáradtságos előkészületeknek meg lett az eredménye. A nyitó ünnepség nagyon jól sikerült, igaz, volt akit a kritikus árvízhelyzet miatt nélkülöznünk kellett.

Mint a Kolonics György Alapítvány kuratóriumi elnöke Angyal Zoltán (ő volt korábban a szövetségi kapitány az MKKSZ-nél) vezette le a megnyitót, három videót néztünk meg Koló pályájáról és a két olimpiai győzelméről, miközben beszédet tartott Dinnyés István polgármester- szép beszéd volt, alkalomhoz illő megható gondolatokkal az elkötelezettségről és a szorgalomról. Aztán én beszéltem a kiállítás lábatlani megvalósításának körülményeiről, köszönetet mondtam a Lábatlani Sirályok Vízisport Egyesület tagjainak kitartó munkájáért, a város és a támogatók segítségéért. A program váratlan tartalmú, és nagyon jó, megkapó része volt, hogy Wichmann Tamás saját gitárkíséretével két dalt énekelt el, melyet Kolóhoz fűződő anekdotával körített, senki sem gondolta, hogy az olimpiai ezüstérmes kenus ilyen színfoltja lesz a napnak. Csabai Edvin, 17-szeres világbajnok, Koló edzőtársa beszélt barátságukról és Kolóról. Majd egy olyan blokk következett, melyben Benkő Péter színművész beszélt a sporthoz való kötődéséről, és két verset szavalt el József Attilától a Thomas Mann üdvözlése, Adytól pedig A tűz csiholója címűt, Samu Zoltán hegedűn és Kisgyőri Krisztián zongorán adott nagyon szép keretet, ebbe kapcsolódott be Gerencsér Dániel, aki nagy átéléssel gyönyörűen olvasott fel részleteket Kozmann György Kolóról írt könyvéből- a koreográfia és a rendezés Schrenkné Simon Ildikó munkája, tényleg nagyon szépen sikerült, nem én könnyeztem meg egyedül.

A kiállítást jelképesen megnyitó polgármesteri szalagátvágás előtt én mondtam egy rendhagyó pohárköszöntőt, melyen kiemelve az árvízi munkások áldozatos tevékenységét, Koló lételemét, a vizet, a sport egészségre és környezettudatosságra nevelő szerepét arra hívtam fel a vendégek figyelmét, hogy tiszta vízzel koccintsunk Koló, a példakép emlékének megőrzésére.

A kiállítás magáért beszél, az érmek, elismerések és kitüntetések mellett kiállítottuk Koló 2010-ben Sydneyben olimpia aranyat hozó hajóját és lapátját, megannyi érdekes személyes relikviát, és a pályáját bemutató fotókkal illusztrált tablókat.

Sujbert Levente

[ 2013.06.10. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-
-
-
-
-
-
-
-