nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyéb hírek / Komárom-Karva kerékpárút oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Komárom-Karva kerékpárút
Egy közös, szlovák–magyar uniós pályázatnak köszönhetően kerékpárút épül Komárom és Karva között
Komárom/Karva. Egy közös, szlovák–magyar uniós pályázatnak köszönhetően kerékpárút épül Komárom és Karva között Izsa, Pat, Dunaradvány és Dunamocs érintésével; a pati fürdő is bekapcsolódott a projektbe. Magyar részről Dunaalmás, Almásfüzitő, Neszmély és Oroszlány a partner.

A 2,6 millió euró értékű pályázatból 2,2 millió euró jut a szlovákiai részre. Az önrész öt százalék, tehát mintegy 110 ezer eurót kell az építésre fordítaniuk a komáromi járásbeli településeknek. A konkrét összegeket az egyes települések képviselő-testületének kell jóváhagynia. Az unió a következő költségvetési ciklusban már nem támogatja a településeken kívüli kerékpárutak építését, csupán lakott területen épülő kerékpárutakat finanszíroz.

A polgármesterek az idegenforgalom fellendülését várják a beruházástól, amelyhez további szolgáltatások kapcsolódhatnak. Az egyes falvakban már eddig is voltak ilyen fejlesztések. Teljes kerékpáros körutat szeretnének kialakítani a Duna két partján, ami tovább segítené a térség fejlődését. A napokban hirdetik ki a közbeszerzési eljárást, az építkezés tavasszal kezdődhet, három hónapig tart. Jövő nyárra már birtokba vehetik a bringások a közel 30 kilométernyi szakaszt, amely részét képezi az Eurovelo 6 nemzetközi kerékpárútnak. Az út nagy része a dunai töltés koronáján épül.

[ 2013.09.23. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-