nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Önkormányzati hírek / Komáromi-esztergomi találkozók oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
október 2021
előre
Komáromi-esztergomi találkozók
Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke december 3-án Komáromban, Sólyom László köztársasági elnök pedig december 6-án Esztergomban találkozik szlovák partnerével.

Az államfők és a házelnökök is találkoznak Esztergomban és Komáromban

Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke december 3-án Komáromban, Sólyom László köztársasági elnök pedig december 6-án Esztergomban találkozik szlovák partnerével. Ivan Gasparovic még november 11-én közös nyilatkozat kiadását javasolta Sólyom Lászlónak a szlovák-magyar kapcsolatok ügyében. Sólyom László a szlovák államfő által javasolt közös nyilatkozat helyett, a két ország elnökének személyes találkozóját, az érdemi megbeszélést részesíti előnyben.

Szili Katalin december 3-án Komáromban találkozik Pavol Paska szlovák parlamenti elnökkel. A találkozón Szili Katalin minden bizonnyal kérni fogja Pavol Paskát, hogy a pozsonyi törvényhozás vonja vissza azt a határozatát, amelyben elítélte a Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fórumának munkájában részt vevő magyar politikusokat.

Sólyom László december 6-án találkozik Esztergomban Ivan Gasparovic szlovák államfővel, Szili Katalin pedig december 3-án Komáromban Pavol Paska szlovák parlamenti elnökkel. A megbeszélés részleteiről diplomáciai csatornákon egyeztet a két államfői hivatal - áll a Köztársasági Elnöki Hivatal közleményében. Az államfői hivatal egy héttel ezelőtt azt közölte, hogy Sólyom László november 29-ére javasolt informális találkozót a szlovák államfőnek. "A magyar államfő azt javasolta szlovák kollégájának, hogy a korábban kialakult gyakorlatnak megfelelően a nyilvánosság előtt (...) tekintsék át a szlovák-magyar kapcsolatok szélesebb összefüggéseit, a két ország viszonyát terhelő problémák gyökereit."

Ivan Gasparovic szombaton azt mondta, hogy neki az időpont nem egészen megfelelő, de megpróbál eleget tenni a meghívásnak. November 29-én távozik Szlovákiából Michaelle Jean, Kanada főkormányzója, aki most épp Magyarországon tartózkodik.

Ivan Gasparovic november 11-i lengyelországi látogatásán közös nyilatkozat kiadását javasolta Sólyom Lászlónak a szlovák-magyar kapcsolatok ügyében. Kumin Ferenc, a Köztársasági Elnöki Hivatal főosztályvezetője november 12-én közölte : Sólyom László a szlovák államfő által javasolt közös nyilatkozat helyett a két ország elnökének személyes találkozóját, az érdemi megbeszélést részesíti előnyben.


Forrás: www.kekduna.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=121373


[ 2008.11.26. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-