nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyházi hírek / Konfirmáció oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Konfirmáció
Nagy esemény történt Május 24-én hét fiatal életében Lábatlanon, a Református egyház felnőtt tagjaivá váltunk!
Ezt a szép napot évek óta tartó hittanórák és az utolsó év konfirmációi előkészítése előzte meg. Bevallom, voltak nehéz pillanatok is, például a szombat reggeli felkelés, de nagyon sok szép emléket őrzünk a szívünkben, ami ezt az apróságot feledtetni tudja. A sok tanulást és felkészülést követően aztán sor került a konfirmációi vizsgára is, előbb 23-án a Presbiterek előtt, majd 24-én a rokonokkal, vendégekkel kibővült gyülekezet előtt, a Konfirmációi Istentisztelet alkalmával. Az Istentisztelet most kicsit más volt, mint amiken eddig részt vettünk, hiszen ez rólunk, nekünk szólt. Vali néni felidézte az elmúlt éveket, a szerepléseket, kirándulásokat is. A prédikációt követően felálltunk, és egymást követően válaszoltunk a feltett kérdésekre. Nagyon izgultunk, pedig mindannyian lelkiismeretesen felkészültünk az alkalomra. Ez után fogadalmat tettünk, hogy a Református egyház hűséges, szolgálatkész tagjai leszünk. Ekkor következett szerintem a legszebb, legmeghatóbb rész, amikor is Vali néni egyenként, kezét a fejünkre téve kért áldást az életünkre. Ezután életünkben először járulhattunk az Úr asztalához. Az Úrvacsoravétel után, az Istentisztelet zárásaként elénekeltük a Magyar Himnuszt, és ezzel a hivatalos ünnepség véget ért, de mi még napokig a hatása alatt voltunk.
Köszönjük Vali néninek a szép élményeket, a sok biztatást, és a csodálatos szép szavakat, amikkel búcsúzott a kis konfirmandusoktól, és amikkel meghívott bennünket a felnőtt gyülekezet életébe. Ígérjük, ott leszünk.

Neumann Kitti
Árpád-házi Szent Erzsébet Gimnázium


Konfirmandusok:
Farnadi Tamás
Fehér Gergő
Gerencsér Dániel
Nagy Gabriella
Neumann Kitti
Szakmáry Zsófia
Varga Máté

Lábatlan 2009. május 27.


[ 2009.06.02. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-