nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyéb hírek / Környezetvédelmi nap Lábatlanon oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Környezetvédelmi nap Lábatlanon
A Holcim Hungária Zrt. 100 éves évfordulója alkalmából „Együtt a közösségért” elnevezésű nagyszabású összefogási programot hirdetett.

Nagyszabású összefogásra buzdít a 100 éves Holcim

Közel egy évnyi önkéntes munkát ajánlottak fel a Holcim Hungária Zrt. munkatársai. A vállalatcsoport 100 éves évfordulója alkalmából „Együtt a közösségért” elnevezésű nagyszabású összefogási programot hirdetett. Első lépésként a lábatlani Környezetvédelmi Napot hívták életre, ahol nyolc szervezet példaértékű összefogásával közel félezer embert mozgattak meg a gyerekek környezetvédelmi célú nevelése érdekében.

A szemléletformáló programok összeállítását a WWF Magyarország, a Süttői Erdészet ,az Arany János Iskola pedagógusai, Magyar Cserkészszövetség, és a Lábatlani Sirályok Vízisport Egyesület önkéntesei vállalták magukra. Az Arany János Általános Iskola alsó tagozatos diákjai a Gerenday Házban és az Arborétuméban töltötték a napot. Az ismeretterjesztő foglalkozások keretén belül játékos formában mutatták be a gyerekeknek a különböző élőhelyek élővilágát, a változatos állat- és növényfajokat.

Nagyszerűnek tartom, hogy a Holcim csoport fennállásának 100. évfordulója alkalmából meghirdetett önkéntességi programunkhoz ennyi ember és szervezet csatlakozott. A jelenlegi változásokkal és kihívásokkal teli helyzetben talán még fontosabb a társadalmi összefogás ereje. Ha összeszámoljuk a munkatársaink által felajánlott önkéntes munkaórákat, közel egy éven át tudunk segíteni ott, ahol valóban szükség van rá.”- mondta el Márta Irén, a Holcim Hungária Zrt. kommunikációs igazgatója.

A nagyobb diákok a Süttői Erdészet Vadászházban kezdték a napot. Az erdészek környezetvédelmi előadását követően a cserkészszövetség játékos módon mutatta meg, milyen természeti kihívásokkal szembesültünk 100 éve, és mi az, amit ebből már sikerült megoldanunk. Változatos játékok segítségével a gyerekek megtanulták, hogyan lehet felismerni jellemzőik alapján a különböző környezeti veszélyeket.

A hetedik és nyolcadik osztályosok a Vadászházból a geológiai tanösvényen indultak túrára. A cserkészek ”Kapd el a széndioxidot” játékkal készültek, mellyel a felsősöknek szemléltették a széndioxid-kibocsátás káros következményeit. A programot a Holcim 100. évfordulójára készített csokoládétortával zárták.

A Magyar Cserkészszövetség is idén ünnepli fennállásának 100. évfordulóját. A centenárium jegyében olyan környezetvédelmi problémákat kerestünk, amiket az elmúlt száz évben sikerült megoldanunk, vagy csökkentenünk a káros hatását. Célunk, hogy interaktív módon tudatosítsuk a gyerekekben a társadalmi felelősségvállalás fontosságát és rávilágítsunk arra, milyen sokat tehetnek környezetük és a természet megóvása érdekében – nyilatkozta Lakatos Gergely, a Magyar Cserkészszövetség programszervezője.

Az összefogásban résztvevő szervezetek: az Arany János Általános Iskola diákjai és pedagógusai, a Honvédelmi Minisztérium Budapesti Erdőgazdaság Süttői Erdészeti Igazgatósága munkatársai, az erdészek, az Arany Szarvas Íjász Egyesület, a Lábatlani Sirályok Vízisport Egyesület, a Gerenday Közösségi Ház munkatársai, a Magyar Cserkészszövetség, a Mocorgó Játszóház és a WWF Magyarország.

[ 2012.04.25. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-
-
-
-
-
-