nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / KORONAVÍRUS tájékoztatás / Koronavírus tájékoztató 3. oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
október 2021
előre
Koronavírus tájékoztató 3.
Tisztelt Lakosság! A fennálló helyzet folyamatosan változik és nem látjuk, hogy járvány lefolyása mennyi ideig tart.

Tisztelt Lakosság!


A fennálló helyzet folyamatosan változik és nem látjuk, hogy járvány lefolyása mennyi ideig tart. A gyors, pontos és hiteles információ átadás érdekében szeretnénk kérni, hogy kísérjék figyelemmel mind a központi tájékoztatásokat a médiában, mind a koronavirus.gov.hu oldalon, a helyi híreket pedig az önkormányzatunk honlapján.

Kaptunk néhány jelzést, bejelentést, hogy segítséget ajánl fel valaki a rászorulók problémáinak megoldásában. Ezeket a jelzéseket köszönettel vesszük, összegyűjtjük és szükség esetén élünk majd vele.

Jelenleg is abban tud mindenki leginkább segítséget nyújtani, hogy figyeli az őt körülvevő környezetet és segítséget nyújt a környezetében rászoruló idős személyeknek pl. bevásárlásban, gyógyszerkiváltásban, stb. Természetesen ügyelve arra, hogy a személyes kontaktus minimális legyen. Amennyiben nem áll módjában segíteni, de látja, hogy a környezetében segítségre szoruló idős személy van, kérjük jelezze azt a Gondozási Központnak, vagy a Hivatalnak.

Az ellátatlanságon azt értjük, ha valaki a hozzátartozója, vagy a környezete segítsége híján önmaga nem képes gondoskodni saját ellátásáról, ezért ellátásra szorul.


A rászorulók ellátása az önkormányzat feladata.
Szintén az önkormányzat feladata a karanténban lévő személy ellátásának segítése, amennyiben az érintett nem tud gondoskodni saját ellátásáról, mert sem családja, rokona, ismerőse nincs, aki ebben segíti.
A karanténban lévő személy a hivatal felé jelezze, ha ez a helyzet fennáll és ellátásra szorul.
Jelenleg 3 fő karanténban lévő személyről tudunk Lábatlan területén.

Az eddig megjelent információk összegzéseként az önkormányzat és intézményei az alábbi telefonszámokon, email címeken és témákban nyújtanak segítséget:

1. Ha koronavírusos fertőzésre gyanakszik, konzultáljon telefonon háziorvosával, aki tünetei alapján a további teendőket meghatározza. A járvánnyal kapcsolatosan egyúttal www.koronavirus.gov.hu weboldalon tud részletesen tájékozódni.
2. A nehéz helyzetben ha segítségre, információra, iránymutatásra van szüksége, ha segítséget kíván felajánlani, vagy karantén idején nem képes gondoskodni magáról, írjon a polghiv@labatlan.hu címre, vagy hívja a 06 33 517 500 -as számot.
3. Az idősek a legveszélyeztetettebbek, ezért arra kérjük őket, hogy ne hagyják el otthonaikat! Kérem, ha Ön időskorú és ellátása nem megoldott, jelentkezzen és segítünk! Ha Önnek időskorú rokona, szomszédja van, figyeljen rá, segítse őt, vásároljon be neki, szerezze be a gyógyszerét, illetve elfoglaltsága esetén ajánlja a figyelmébe a gondkoz@pr.hu címet és a 06 33 461 447 telefonszámot, vagy a polghiv@labatlan.hu címet és a 33 517 500-as számot, amelyek révén fogadjuk a kéréseket és segítünk !
4. A családokat érintő veszélyhelyzet esetén jelentkezzen a gyjsz@pr.hu címen, vagy hívjon minket a +36 30 694 6269, a +36 30 935 0527, a + 36 30 935 0517, 33/461-091 vagy a polghiv@labatlan.hu címen és a 33 517 500-as számon.
5. A háttérben folyamatosan azon dolgozunk, hogy az előttünk álló feladatokra minél jobban felkészüljünk. Felmértük a legfontosabb területeken a rendelkezésekre álló erőforrásokat, folyamatosan próbálunk beszerezni védőfelszerelést, fertőtlenítő szert és azokra a helyekre biztosítani, ahol napi kapcsolatban vannak embertársaink. Felmértük azon lakosokat, akinek az ellátása előreláthatóan szükséges és ezzel párhuzamosan felmértük azokat az ellátókat akiktől ha kell segítséget kérhetünk (étkezéshez, élelmiszer ellátáshoz, egyéb eszközök beszerzéséhez). Megnéztük, hogy saját erőforrásként átszervezhető kb. 30 dolgozónk és folyamatosan jelentkeznek önkéntesek is, akik a segítségnyújtásban részt vennének. Felmértük, hogy a potenciális városlakók közül kinek van egészségügyi végzettsége vagy kinek van folyamatban ennek megszerzése ( orvostanhallgató, ápoló), akik előre haladott krízishelyzetben segítséget tudnak nyújtani. Azt látom, hogy nagy százalékban betartjuk az előírt és ajánlott magatartás normákat de nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a megelőzésben az a legfontosabb szabály, hogy az idősebb korosztály mindenképpen, a többi korosztály pedig ha teheti, tartózkodjon otthonában.
Kérek mindenkit, hogy a fenti elérhetőségek átadásával, segítse azokat, akikhez nem jut el az információ, vagy nehezebben informálódnak!

Több támogató, pozitív visszajelzést, jókívánságot is kaptunk az elmúlt napokban. Ezt köszönjük.
Elmondható, hogy minden egészségügyi, közszolgálati, intézményi dolgozó felelősségteljes, lelkiismeretes munkát végez a saját területén, hogy segítse Lábatlanon az előttünk álló kihívások megoldását.
Ezúton is szeretném megköszönni az ellátórendszerben részt vevők tevékenységét és számítunk a még előttünk álló feladatokban is kitartó, lelkiismeretes munkájukra.
Tudom azt is hogy még elején tartunk a vírus elleni küzdelemben, de a vírus legyőzhető a gazdasági hatásai most még teljesen nem láthatóak, de ígérem hogy ami segítséget megtehetünk mint önkormányzat azt megtesszük a későbbi helyzetben is.
Azt gondolom, hogy ez közös harcunk a vírussal szemben, és nagyon büszke vagyok a városvezetéssel, képviselő-testülettel arra hogy ebben a helyzetben egy fegyelmezett segítőkész város élén állhatunk és állhatok.


Teller Péter polgármester


[ 2020.03.25. ]
MEGOSZTÁS:

Kapcsolódó képek
-