nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Önkormányzati hírek / Közmeghallgatás 2007. november 12. oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
október 2021
előre
Közmeghallgatás 2007. november 12.

Gazdálkodás

Önkormányzatunk költségvetésének fő összege év végére várhatóan 895 m Ft. Önkormányzatunk 430 m Ft-ot biztosított az intézmények fenntartására. ( az államtól 194 m Ft-ot, egyéb bevételből 20 m Ft-ot, önkormányzati támogatásként 216 m Ft-ot.) Adóbevételünk várhatóan 377 m. Ft-ra teljesül.
A testület a polgármesteri hivatal és a hozzá tartozó egyéb feladatok (helyi utak, síkosság-mentesítés, városgazdálkodás, temetőfenntartás, egészségház, szociális támogatások, valamint egyéb társadalmi és civil szervezetek fenntartására 359 m Ft-ot biztosított.
Fejlesztésekre: 102 m Ft-ot biztosított, felújításra 6 m Ft-ot fordítunk.

2007. márciusában megtörtént a 2006-2010. közötti időszakra vonatkozó ciklusprogram elfogadása. A program rögzíti a testület által vállalt célokat, alapokat, melyek kiindulópontjai és garanciái a folyamatos működésnek. A program alapján a részletes feladatokat az éves költségvetés rögzíti, a fedezet és a pályázati lehetőségek ismeretében.

Településfejlesztés, beruházások, fejlesztések

4 település megbízásából elkészült egy komplex kistérségi területfejlesztési stratégia, amely a kistérségen belül a 4 településen fejlesztendő főbb területeket foglalja össze.

6 db bérlakás vásárlása a településközpontban épülő társasházban, melynek használatbavétele
2008. III. negyedév; beruházási költség 60.600 e Ft HOLCIM alapítvány támogatás

Ingatlanvásárlások
Arany Iskola bővítéséhez szükséges szomszédos ingatlanok vásárlása megtörtént, továbbá tervezett a napközi szomszédságában álló lakóház (Blahó-ház) megvásárlása.

Bölcsőde létesítését terveztük a Zengő óvodában, azonban pályázati támogatást nem nyertünk, így megvalósításának időpontja bizonytalan időre kitolódik.

Játszótér létesítése 2 helyen történt ill. történik
- Ságvári u.-ban Varga Gyuláné „nyert” játszóteret: 6.000 e Ft
- Zrínyi ltp.-en létesítése folyamatban van: 3.500 e Ft

Szabadság u. sziklafal: magánszemély tulajdonában álló ingatlannal határos a fal, melyet annak veszélyessége miatt helyre kellett állítani helyreállítás összesen: 8.690 e Ft
vis-maior támogatás: 4.100 e Ft
saját erő: 4.590 e Ft

Gerecse u. telekalakítás a szükséges földrendezési telekalakítási munkák folyamatban vannak, várhatóan 2008. évben beépíthető telkek lesznek.

Utak

Sor került az önkormányzati tulajdonú belterületi utak állapotának felmérésére, mely alapján minden évben meg tudja határozni a testület, hogy mely utak felújítására kerülhet sor.

folytatás...


[ 2007.11.14. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek