nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyéb hírek / Közösségi közlekedés oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Közösségi közlekedés
Azt szeretnék, ha a tömegközlekedésből mindazt, amire szükség van és működőképes, egy cégbe szerveznék, a többit pedig kivezetnék a piacról.

Dr. Völner Pál: a közösségi közlekedés komplex fejlesztése a cél

Vasárnaptól (december 12.), napi nyolc járattal, újraindult a vonatközlekedés Esztergom és Almásfüzitő között. A személyszállítást a szakaszon még tavaly decemberben szüntették be. A 42 kilométer hosszú szárnyvonal újraindítása csökkenti a 10-es és 11-es főutak forgalmát, valamint jelentősen növeli a térség gazdasági és idegenforgalmi értékét. Dr. Völner Pál a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infrastruktúráért felelős államtitkára hangsúlyozta: az idei év feladata a bezárt vonalak újranyitása volt. Jövőre már nemcsak a vasút, de a közösségi közlekedés komplex fejlesztése lesz a cél.

A jövő évben szeretnénk létrehozni a Közösségi Közlekedési Holdingot, ahol a buszközlekedéssel összehangoltan, egységes irányítás alatt, egységes menetrenddel, akár egységes jegyrendszerrel működtetnénk a közlekedést. Azt szeretnék, ha a tömegközlekedésből mindazt, amire szükség van és működőképes, egy cégbe szerveznék, a többit pedig kivezetnék a piacról. A vasúton hat vonalon visszaállították a forgalmat, és ütemes közlekedést vezettek be. Az előző kormány 40 milliárd forint megtakarítást jelentett be a vidéki szárnyvonalak bezárásával. Az újraindított vonalakon azonban az üzemeltetési költség mindössze egymilliárd forint körül alakul, ami nem tétel egy 200 milliárdos vasúti költségvetésben.

dr. Völner Pál megerősítette: a vasúti átszervezésekkel összefüggésben sem korábban, sem a jövőben nem terveznek jelentős létszámleépítéseket.

Forrás: www.kekduna.hu


[ 2010.12.13. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-