nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Önkormányzati hírek / Kutyapiszok gyűjtő akció oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
október 2021
előre
Kutyapiszok gyűjtő akció
Ingyenes Kutyapiszok Gyűjtő, Kutyapiszokgyűjtő Akció, hogy ne legyen nagy dolog a nagydolog
Az ebtartásnak számos kutyatulajdonosokra valamint a környezetükre egyaránt kiható összetevője van, melyek közül, a közterületek kutyapiszok-mentesítése kiemelkedő témát képvisel.

Az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. számú törvény 5 § (6) bekezdése alapján a kedvtelésből tartott állatok ürülékét az állattartó köteles a közterületről eltávolítani.


A kutyák ürüléke amellett, hogy nem szép látvány és bosszantó, ha belelépünk, fertőzést is okozhat. Az ürülékben ugyanis olyan férgek illetve azok petéi lehetnek jelen, melyek emberben és állatban egyaránt megbetegedéseket idézhetnek elő. A leginkább veszélyeztetettek a kisgyerekek, akik a talaj közelben játszva és a higiéniára kevesebb gondot fordítva könnyebben fertőződhetnek a parazitákkal.

Mindezek ellenére az Önkormányzathoz évről-évre több bejelentés érkezik, mi szerint a kutyatartók egy része nem végzi el kötelességét, és kutyasétáltatás közben kutyapiszokkal látja el az utcákat, parkokat és egyéb közterületeteket. A helyzet javítása valamint a figyelem felkeltése érdekében az Önkormányzat akciót hirdet, melynek keretében minden kutyatartó háztartás 1 db pórázra erősíthető kutyaürülék összeszedésére alkalmas zacskótároló szereléket vehet át térítés mentesen az ügyfélfogadási napokon a Polgármesteri Hivatal portáján. Várjuk mindazokat, akik már most is zacskókkal indulnak neki a kutyasétáltatásnak, illetve azokat is, akik eddig nem fordítottak figyelmet a kutyapiszok eltakarítására.

Lábatlan Város Önkormányzat

Ui: A kutyapiszok is csak egy téma az utcán heverő szemét között. Merjünk igényesek lenni! Mert felszedni a kutyánk piszkát, nem eldobni a kiürült zacskót, üdítősdobozt..., rendet tartani házunk táján igényességet jelent , és az egyén igényessége nélkülözhetetlen része a rendezett településképnek.

[ 2015.06.24. ]
MEGOSZTÁS:

Kapcsolódó képek
-