nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Sport hírek / Lábatlan 35 oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
október 2021
előre
Lábatlan 35
A kiírásban szereplő pontos táv: 33,1 km / 895 m - Tatabányáról indul és Piszkére érkezik

Ezzel a túrával csak egyetlen bajom van és máris azzal kezdem: akárhogy is variálok, az oda-vissza jutás nagyon nehézkes és nagyon körülményes! Mivel a túra Tatabányáról indul és Piszkére érkezik, a két település közötti, a Gerecse körüli kb. 60 km-es távot valahogy át kell hidalni. S feltételezve azt, hogy a résztvevők nem mind Lábatlanból vagy Tatabányáról jönnek, ezzel a problémával valszeg nem egyedül kerültem szembe…

Én a „kocsit a rajtban hagyós” megoldást választottam, de Piszke Pestről eleve egy óra, aztán akkor még a vasárnapi egyetlen szóba jöhető busszal át kell menni Tatabányára, ami újabb egy óra… Valszeg mégis ez volt az egyik legjobbnak igérkező megoldás a sok rossz közül, mert a buszvezető szemmel láthatóan döbbenten konstatálta Lábatlanban, hogy alaposan megnőtt az átlagos vasárnapi utaslétszám…Feltételezhetően a vonat mellett voksolók sem jártak sokkal jobban, mert odafele biztosan rövidebb idő alatt értek, ellenben Piszkéről visszafelé minden irányba elég körülményes a vonat, esztergomi meg almásfüzítői átszállásokkal tarkítva…

S akkor még ott van az az „apróság”, hogy a rajt Tatabányán a Turul emlékműnél van. Ez a vasúti és a busz pályaudvartól is kb 1,5 km, ezen belül van még vagy 150 méter szintemelkedés is ebben a rövidke 1500 méterben…ez még túrán kívül! Öröm volt nézni a sok megizzadt nevezőt a rajtban – beleértve persze magamat is… :-)
Ennyire megizzadva még soha nem neveztem túrára! :-)

Maga a túra egyébként szép tájakon vezet, nem kell csalódnia annak, aki egy jó kis túrára készül és ezt választja. Vértestolna hosszú műútja meg a Piszkére bevezető köves, göröngyös lejtő ugyan nem lopta be magát a szívembe, de hát szinte minden túrán van egy-egy ilyen szakasz…

A túra részvételi díja nyugodtan mondható szokatlanul alacsonynak, 400 Ft illetve kedvezményekkel 300 azért még erős költői túlzásokkal sem nevezhető soknak. Ezért a summáért a rendezőktől egy nagyon korrekt itinert, Bányahegyen egy csokit, szörpöt, vizet, a célban meg a jól megérdemelt kitűzőt és egy emléklapot és persze egy jó szervezést kaptunk.

Az itinerre külön kitérnék, mert benne minden olyan tudnivaló, amit egy itinernek tartalmaznia kell, útvonal- és távadatokkal, egy korrekt térképpel, leírással, ismertőkkel az útba eső településekről és látnivalókról (ezekben nekem kicsit sok volt a történelem, talán egy kicsit célratörőbb, rövidebb ezúttal több lett volna) vízvételi helyekkel, sőt még menetrend kivonatok is helyet kaptak benne. Abszolút korrekt!

Ki kell emelnem az EP-n használt bélyegzőket is, nagyon szépek, klasszak, kár, hogy a vértestolnai kilóg a sorból… Amúgy elismerésem azért is, mert mindenütt figyeltek arra, hogy a bélyegzőket fejjel felfelé üssék be, azt hiszem, ezt hívják rendezői igényességnek, úgye? Megjegyzem, ez az elismerés a kilátós cimborának nem jár, ő a cigizés közben fél kézzel lazán benyomta a bélyegzőt fejjel lefelé, meg ferdén…

Szóval jó kis túra volt ez, nekem tetszett, csak az oda-vissza jutást találtam nagyon-nagyon körülményesnek és bonyolultnak… Minden egyéb abszolút rendben volt!

Táj/útvonal/feeling (szerintem): 4,5
(jó kis útvonal ez, kifejezetten szép részekkel)

Szervezés (szerintem): 5
(ez egy amolyan nem túlcifrázott, puritán kis túra volt, a szervezés oldala szerintem kifogástalan)

Itiner/útleírás (szerintem): 5
(fekete-fehér nyomdai, korrekt térképpel, leírással (a nevezetességekről is), tudnivalókkal, menetrendekkel, vízvételi helyekkel, szintadatokkal…abszolút okés)

Ellátás/szolgáltatás(szerintem): 4,5
(a részvételi díj kifejezetten szerény volt, így nem számítottam rá, hogy lakomák sora lesz útközben - nem is volt! A Bányahegyen adott csoki és frissítő ital szerintem ilyen részvételi díj mellett abszolút elégséges volt, nem érheti szó a ház elejét)

Forrás: http://ttt.tr.hu/naptar/forum.php?a=a&id=216

Fotók: http://picasaweb.google.com/mmzzxxtt/Labatlan35#


[ 2009.09.03. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-