nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Oktatási hírek / Lábatlan az élen! oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
február 2021
előre
Lábatlan az élen!
Akárcsak tavaly, a lábatlani Arany János Iskolában mérhették össze tudásukat a versenyzők a Herman Ottó Országos Biológia Verseny megyei döntőjében.
Mint már évek óta, idén is megrendezésre került a Herman Ottó Országos Biológia Verseny megyei döntője. Akárcsak tavaly, a lábatlani Arany János Iskolában mérhették össze tudásukat a versenyzők.
Idén a szokottnál kevesebb iskola nevezte be diákjait a versenyre. Ennek az az oka, hogy a versenyt az eddigieknél később, február végén hirdették meg. Összesen 12 iskolából, 11 hetedik osztályos és 10 nyolcadik osztályos indult a megmérettetésen. Iskolánkat két diák képviselte: Pajor Angelika a hetedik osztályos, Sárdi Kata pedig a nyolcadik osztályos mezőnyben indult. A versenyt persze mindig alapos és néha kimerítő felkészülés előzi meg. A résztvevőknek az előző évektől eltérően idén már nemcsak három, hanem négy kijelölt cikket kellett megtanulniuk a TermészetBúvár című folyóiratból. Ezen kívül tisztában kell lenniük hazánk természetes életközösségeinek élőlényeivel és az életközösségek általános jellemzőivel is, valamint Magyarország tíz nemzeti parkjáról is a lehető legtöbb információval kell rendelkezniük.
A verseny napján a résztvevők nem mentek iskolába, hanem otthon pihentek.. Délután fél kettő után már az iskola aulájában gyülekezni kezdtek a versenyzők. Néhány vetélytárs már ismerősként mosolygott, vagy éppen nem mosolygott vissza, hiszen sokan vettek már részt korábban is hasonló tudáspróbán. A hazafelé tartó osztálytársak pedig próbálták bíztatni és megnyugtatni versenyző társaikat. Körülbelül kettő órakor a Komárom-Esztergom megyei TIT elnöke, Kovaliczky István megnyitásként köszöntötte a versenyzőket, felkészítőiket. Ezek után a termekben a felügyelő tanárok kiosztottak egy adatlapot tartalmazó borítékot. De csak most jött a neheze. Mindenki megkapta a feledatlapot és elkezdhetett dolgozni. A feladatok megoldására 90 perc volt. Soknak hangzik, viszont igenis nagyon kevés. Miután lejárt az idő, mindenki lement a büfébe vagy élvezte a jó időt az udvaron. A felkészítő tanárok pedig elkezdtek javítani. Alig telt el fél óra a lábatlani versenyzőket máris hívták, hogy írják meg a szétlövést. Ugyanis mivel a hetedik és a nyolcadik osztályosok is ugyanazokat a feladatokat írták, ezért csak egy versenyző juthat tovább az országos versenyre. Holtverseny esetén jön a szétlövés. Viszont akkor jött ami még nem volt. A szétlövés után is holtverseny volt. A következő ’szétlövős’ feladatlap már döntött. Viszont nemcsak a hazai pályán versenyzők értek el helyezést. A nyertesek a következők:

7. osztály:
1. helyezett: Pajor Angelika Lábatlan
2. helyezett: Jung Károly Esztergom
3. helyezett: Nagy Patrícia Ászár

8. osztály:
1. helyezett: Sárdi Kata Lábatlan
2. helyezett: Horváth Barbara Tatabánya
3. helyezett: Schuller Kinga Tatabánya
3. helyezett: Bene Réka Tatabánya

Az országos versenyre Pajor Angelika jutott tovább. Szívből gratulálok és sok sikert kívánok neki a továbbiakban. Végül pedig szeretném megköszönni Horváth Ágnes tanárnőnek (Ági néninek) a felkészítést és a sok fáradságos munkát.
Sárdi Kata 8.a

[ 2012.05.14. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-