nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Önkormányzati hírek / Lábatlan feltérképezése oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
szeptember 2020
előre
Lábatlan feltérképezése
Az OpenStreetMap szabadon szerkeszthető világtérkép magyar önkéntes közössége Lábatlant és környékét méri fel június 7-8-án.

Lábatlan részletes feltérképezése 2014. június 7-8. szombat-vasárnap
Dinnyés István polgármester úr felkérésére és támogatásával az OpenStreetMap szabadon szerkeszthető világtérkép magyar önkéntes közössége Lábatlant és környékét méri fel.
A felmérés célja az, hogy elkészítsük Lábatlan legfrissebb és legpontosabb szabadon használható térképét.
Térképünk jelenleg az utcahálózatot tartalmazza, ezt helyben ellenőrizzük és pontosítjuk, valamint kiegészítjük házszámokkal és a közintézmények pontos helyével és adataival. A felmérés két napján bejárjuk a település utcáit és külterületi útjait, gps nyomvonalakat rögzítünk, fényképezünk és jegyzeteket készítünk.
Örömmel vesszük, ha érdeklődők is csatlakoznak hozzánk, egyúttal számítunk is helyismeretükre. Térképi feliratként szeretnénk feltüntetni a település részeinek helyben használt neveit, ehhez leginkább hiteles forrásul a helyben lakókat kérdezzük meg.
Aki velünk tart, értékes gyakorlati tapasztalatokat szerezhet a felmérés és térképszerkesztés aktuális módszereiről. A térképet bárki bármikor szerkesztheti, így aki ezen a hétvégén megismeri a módját, később önállóan is folytatni tudja környezetének térképezését, így lesz az eredmény minden eddiginél részletesebb, pontosabb és frissebb.
A térképet mindenki szabadon használhatja interneten, nyomtatásban, gps alapú navigációra egyaránt.
A felmérés eredménye bekerül az összes olyan térképbe, amely az OpenStreetMap adatait használja, szerte a nagyvilágban. Olyan általánosan felhasználható adatbázist építünk, amelyből számos különböző témájú térkép készül: autós, kerékpáros, tömegközlekedési turista, hajós, stb.

WikiProject Hungary/Találkozók/2014.06.07-08. Lábatlan térképezés
Bővebb felvilágosítás és jelentkezés:
Kolesár András
kolesar@turistautak.hu
(20) 9612875
openstreetmap.hu
facebook.com/OpenStreetMap.hu


[ 2014.06.05. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-