nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Önkormányzati hírek / Lábatlani borverseny oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
október 2021
előre
Lábatlani borverseny

MEGHÍVÓ

A Neszmélyi Borvidék régiós borversenyét 2007. évben a Gerecseháti Hegyközség rendezi meg. A borverseny fő védnöke:

Lábatlan Város Önkormányzata

A versenyre az alábbi települések borászait várjuk:
Komárom – Almásfüzitő – Naszály – Mocsa – Kocs – Tata – Kömlőd – Környe – Kecskéd – Oroszlány – Baj – Vértesszőlős – Tatabánya – Szomód – Dunaszentmiklós – Dunaalmás – Neszmély – Süttő – Tardos – Tarján – Héreg – Lábatlan – Nyergesújfalu – Bajót – Bajna – Gyermely – Nagysáp – Annavölgy – Sárisáp – Dorog – Csolnok – Tát – Mogyorósbánya – Tokod – Tokodaltáró – Esztergom – Kesztölc

A verseny időpontja: 2007. április 13. (péntek)
A verseny helyszíne: Lábatlan, Gerenday-ház, Rákóczi út 170.

A borversenyre az alábbi borfajtákkal lehet nevezni:
Fajtiszta fehér, vegyes fehér,
Fajtiszta vörös, vegyes vörös,
Rosé,
Cuveé,
Muzeális (5 évnél idősebb bor)

A versenyen csak olyan borok vehetnek részt, melyek a helyi vagy területi borversenyeken érmes helyezést értek el. A mintákat 0,75 l-es boros palackban, mintánként két üveggel kell leadni. Az üvegeken lévő címkének tartalmaznia kell a tulajdonos nevét, lakcímét, a bor fajtáját, évjáratát és a szőlő származási helyét. Olyan bormintákkal lehet versenyezni, amelyből a gazdának legalább 50 l mennyisége van. A borminták nevezési díja mintánként 800 Ft.
A borminták leadási időpontja: 2007. április 11. (szerda) 10.00-18.00 óráig.
A borminták leadási helyszíne: Lábatlan, Gerenday-ház (Rákóczi út 170., a Hullám Vendéglővel szemben) A borverseny eredményhirdetésére 2007. április 14-én (szombat) 18.00 órakor kerül sor. Az eredményhirdetés helyszíne: Lábatlan, Arany János Általános Iskola tornacsarnoka (Rákóczi út 112.), a Hullám vendéglőtől kb. 300 m-re van, a katolikus templom mellett. Az eredményhirdetéskor vacsorával egybekötött borkóstolót tartunk és megkérjük a gazdákat, hogy hozzanak magukkal a benevezett boraikból. A vacsora három menüből áll, 900-1.200 Ft-os áron, melynek kiválasztását és befizetését a minták leadásakor kell rendezni.

Ügyintéző: Nyergesi Rezső, Nyergesújfalu Kölcsey u. 17.
Telefon: 33/355-258 vagy 20/551-1139

Minden bortermelőnek eredményes szereplést kíván Lábatlan Város Önkormányzata és a Gerecseháti Hegyközség tagsága.


[ 2007.04.10. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek