nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Önkormányzati hírek / Lábatlani elismerések oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
október 2021
előre
Lábatlani elismerések
A városi napok keretében Lábatlan Város képviselő-testülete három személy kiemelkedő közösségi munkáját ismerte el az önkormányzat által alapított kitüntetésekkel

Lábatlan Város Önkormányzata Lábatlanért Emlékplakett kitüntetést adományozott dr. Szigeti Lászlónak a Lábatlan Város Közösségi Céljaiért Alapítvány kuratóriumában 23 éven át végzett tevékenységéért és a városnak rendszeresen nyújtott jogi segítségért.
Dr. Szigeti László a Lábatlan Nagyközség Közösségi Céljaiért Alapítvány alapítása óta a kuratórium tagja, 1991 szeptemberétől. Az alapítványt az önkormányzat és a környékbeli cégek képviselői azért hozták létre, hogy a település közösségi céljaihoz, programjaihoz közcélú adományokat gyűjtsön és a kultúra, az oktatás, a sport és a szociális ellátás terén támogatást nyújtson, elsősorban a civil szervezeteken keresztül. Szigeti László a kuratóriumi tagsága mellett jogászként az alapítvány jogi ügyeit és jogi dokumentumait, alapító okiratait, cégbejegyzését is végezte, önzetlenül, ellenszolgáltatás nélkül.
Fentieken kívül a Holcim jogászaként személyével nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a Holcim és az Önkormányzat közötti jogi, önkormányzati ügyekben kimagasló együttműködés valósuljon meg.
Az alapítványért, ezáltal Lábatlan közösségéért végzett kimagasló tevékenységéért döntött Lábatlan Város Önkormányzat Képviselő-testülete a kitüntetés adományozásáról.
Nyugdíjas éveihez jó egészséget, sok boldogságot kívánunk.

Lábatlan Város Önkormányzata Lábatlanért Emlékplakett kitüntetést adományozott Bodrogai Ferencnek, a Forest Papír Kft. egyik tulajdonosának és ügyvezetőjének a város gazdasági életének fellendítése és fejlesztése terén végzett kimagasló tevékenysége elismeréseként.
Bodrogai Ferenc, egy országos horgászbolt hálózat helyett -a volt papírgyári kollégái bíztatására- 20 éve alapította Forest Papír Kft.-t, Magyarország legnagyobb háztartási és közületi papírtermék gyártó és forgalmazó cégcsoportját, melynek székhelye Lábatlanon található. A cég közel 300 főt foglalkoztat, elsősorban lábatlani lakosokat és rendkívül nagy gondot fordít egészségügyi és szociális ellátásukra. Gazdasági tevékenysége mellett mindig fontosnak tartotta, hogy a Közösségi Alapítványán keresztül támogatást nyújtson a város oktatási, kulturális és sportcéljaihoz is, de általában elmondható, hogy Bodrogai Ferenc minden hozzá fordulónak segít.
2014-ben egy új beruházás keretében egy új üzemcsarnokot hoztak létre a volt Piszkei Papírgyár területén belül, ezzel új munkalehetőséget is teremtve a városban.
Kiemelkedő gazdasági szerepvállalásáért és a mindenre és mindenkire kiterjedő segítségéért döntött a képviselő-testület a kitüntetés adományozásáról.

Lábatlan Város Önkormányzata Polgármesteri dicséret kitüntetést adományozott Szeghy Barna részére.
Szeghy Barna 2003-ban költözött Lábatlanra.
Az eltelt több mint egy évtizedben számos esetben bizonyította a település iránti elhivatottságát, önzetlen tenni akarását, segítőkészségét.
2006 és 2010. között az Oktatási, Művelődési és Sport Bizottság tagja volt.
2009-ben szabadidejében, díjazás nélkül elkészítette és azóta karbantartja a város sikeresen működő honlapját.
2012-ben az új technológiák kihasználása érdekében mobiltelefonos alkalmazást készített a Karva-Lábatlan maraton versenyünkhöz, majd elkészítette a rendezvény internetes támogatását nyújtó honlapot.
2013-2014-ben elkészítette a település turistákat segítő okostelefon alkalmazását, mely a város közepén, ingyenes WiFi segítségével egyedülálló módon, három nyelven mutatja be városunk történetét, nevezetességeit és az elérhető szolgáltatásokat.
Szeghy Barna olyan volumenű és minőségű értéket teremtett városunknak, melyet az önkormányzat saját erőből nem lett volna képes megvalósítani.

A három elismerés a városi napok keretében került átadásra a díjazottaknak.


[ 2014.09.26. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek