nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Sport / Lábatlani Sirályok / Hírek / Lábatlani Sirályok oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
október 2021
előre
Lábatlani Sirályok
A lábatlani Panoráma panzió területén megrendezett vízi sport tábor célja a helyi vízi sport tevékenység népszerűsítése volt.Szakmai összefoglaló
    A lábatlani Panoráma panzió területén megrendezett vízi sport tábor célja a helyi vízi sport tevékenység népszerűsítése, a Duna megismertetése, továbbá a kajak-kenu sport elméleti és gyakorlati alapjainak oktatása kistérségünkből származó gyermek résztvevőkkel. Ezt egészítette ki Lábatlan történelmi és ipari jellegű nevezetességeinek rövid bemutatása, és testvérközségünk, Karva meglátogatása motorcsónakkal.
    Az első napon a helyfoglalást előadás követte a tábor házirendjéről és általános balesetvédelmi oktatás, melynek célja a programok biztonságos lebonyolításához szükséges információk átadása volt.
Ezt követte egy gyalogtúra, a lábatlani Duna- part és a Kálvária bejárása.
Délután a helyi papírgyártás történetéről és a korszerű gyártásról tartott előadást Khéner László üzemvezető, megtekinthettük az általa vezetett üzemet a Forest Papír KFT-nél. Ez után a lábatlani Gerenday kúriát és arborétumot tekintettük meg, szakavatott előadónk Varga Anett volt a Lábatlani Polgármesteri Hivatalból. Majd  Sujbert Levente mérnök- sportoktató a „ Mikor találták fel” játék keretein belül tartott előadást technikatörténeti érdekességekről.
A második nap már reggeli tornával kezdődött, melynek tartalma futás mellett egyéni és páros gimnasztikai szabadgyakorlatok voltak. A reggeli torna minden tábornapon azonos időben, hasonló tartalommal, enyhén növekvő terheléssel zajlott. Ezt követően a dorogi uszodában úszó edzésen vettünk részt, ahol úszó versenyt is tartottunk. A délutáni edzésen találkozhattak először a résztvevők a hajókkal, egyesületünk gyakorló ifjúsági tagjai mutatták be az alapvető te4chnikai elemeket.
    Szerdán újra reggeli tornával kezdtük a napot, majd Karvára kirándultunk motorcsónakkal, ahol Duka Róbert iskolaigazgató mutatta be a település múltját a fennmaradt emlékeken keresztül, különös tekintettel Lábatlan és Karva régmúltba nyúló kapcsolatára és a vízi közlekedésére.        A kirándulást követte Kapu Tamás hajózási szakmérnök előadása a Duna szépségeiről és veszélyeiről, ami egy terjedelmes teszttel fejeződött be.
    Csütörtökön a kiadós reggeli torna már a sportág specifikus gyakorlataival kiegészítve zajlott. Ezt követte a Lábatlani Egyetértés SE futball pályáján folytatódott az állóképesség fejlesztő edzés és a labdajátékok,majd a délutáni kajak-kenu edzés.
    Pénteken a reggeli tornát követően teljesítmény túrát tartottunk, a bajóti Öregkőre mentünk, olyan iramot tartva, mellyel a 15km-es túra szintén eszköze volt az állóképesség fejlesztésének.
    Szombaton a megszokottá vált reggeli torna után Neszmélyről kenu túrára indultunk Lábatlanra. Délután tovább folytattuk a vízi edzést, a technikai tudás megszerzését segítő gyakorlatok után az ügyesebb gyerekek  rövid távú versenyen mérkőzhettek meg.
    Vasárnap reggel a szobaszemlék előtt megtartottuk utolsó reggeli tornánkat, majd a rendezett Panorámát hagytuk el.

    Összegezve elmondhatjuk, hogy a hét hasznos volt minden résztvevő számára, nem csak az általános tábori élményekkel és az új baráti kapcsolatokkal gazdagodtunk, de segített mindenkinek megismerni a Dunát és a vele kapcsolatos turisztikai lehetőségeket. Ezen túlmenően láthatóan javult a táborozók legtöbbjének állóképessége- hiszen ez a kondícionális tulajdonság fejleszthető a leggyorsabban, ügyesedtek és többen a rövid idő ellenére bámulatra méltó hajóbiztonságra tettek szert. Végkövetkeztetésként a tábor sikerét az bizonyítja, hogy az összes gyerek a búcsúzáskor barátjukként köszönt el tőlünk, oktatóktól is, kérve, hogy jövőre újra jöhessenek táborunkba.


Szalai Lászó   
táborvezető   


[ 2008.09.29. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek