nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Sport hírek / Lábatlani Víz Világ oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
október 2021
előre
Lábatlani Víz Világ
Senki sem borult bele a hat fokos Dunába, de így is jó szolgálatot tett az apró öltöző a hősugárzóval. Sirályok a vízen

Régebben hallottam róla, hogy egy osztálykiránduláson a csapat egy szennyvíztisztítót nézett meg – felemelő program, én is láttam a lábatlanit vagy harmincöt éve -, ahol a cég képviselője az ülepítők, szűrők, kezelések után a természetbe visszaengedendő végtermék kifolyója alá egy poharat tett, és nagyot kortyolt a korábban még szaftos, uszadékos de addigra szagát vesztett vízből. Ja, közben lehet, hogy arra gondolt, vett-e az asszony elég wc papírt…


A napokban forgattam az egyik hazai újságot – igen, a fiatalabbaknak itt a tanulság: még létezik nyomtatott sajtó, fekete betűk ropogós papíron -, és az egyik cikk, mintha Amerikába költözött volna a korábbi osztály informátor, rálelve a lehetőségek hazájában burjánzó perspektívára, mit ír? Az egyik szennyvíztisztító szerződést kötött a közeli sörgyárral, és a regenerált szennyvíz az, ami a maláta alá kerül a sörfőzésnél, és bugyog aranyló sárgán kifelé a csapolóból. Na, erre azért nem gondoltam. Amikor Budejovicében, a sörgyárban a mi vezetőnk büszkeségüket, a 300 méter mély artézi kutat mutatta, megmondhattam volna, hogy a fejlett nyugaton ezt hogy csinálják.


Lábatlanon is fontos a Víz Világnapja, amit mi, a Sirályok azért ennél sokkal prózaibb módon ünnepeltünk. A mi megemlékezésünk első fele, egy kis szemétszedés, hisz végre több időt tölthetünk a Duna-parton, és ugyan úgy, mint az előző években most is szeretnénk, ha tiszta, rendezett lenne a környezet. Az új szemetes zsákokat kihelyezve nem végezhettem adatok híján teljes körű elemzést, így simán szemrevételezéssel megállapítottam, hogy az egy hektárra eső szemetesek száma Lábatlanon itt a legmagasabb. Persze van, akinek ez is kevés, de bízzunk benne együtt, hogy még nekik is fel fog tűnni, mire jók ezek az állványba feszített zsákocskák. Tisztul a part, és több mindent megoldunk, mégis egyre felbukkannak újabb tennivalók, majdnem bele is léptem. Kihelyezhetünk kutyapiszok tartózacskó adagolókat, előbb-utóbb meg is tesszük, de vajon bemászik-e abba a kutyagumi? Végre a stég is vízre került, igaz, megint meg kellett állapítanom, hogy egyre inkább ráférne egy nagygenerál. Elkezdtek vízre szállni a kis kajakosok. Hál’ Istennek senki sem borult bele a hat fokos Dunába, csak az egymást fröcskölő párosok áztatták magukat, de így is jó szolgálatot tett az apró öltöző a hősugárzóval. Volt, aki rutinos versenyző, és volt, aki most volt először vízen velünk, de mind egyformán örültünk a kellemes, és szinte hihetetlen, de szélcsendes délutánnak.


Indul végre az idei vízi szezon, nincs mire várnunk, előttünk megannyi folyam kilométernyi evezés, mert keményen készülnünk kell a Maraton Magyar Bajnokságra, májusban Győrben kell megmutatnunk, miről ismerhető fel, a Sirály!

Baráti üdvözlettel

Sujbert Levente


[ 2015.03.26. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-