nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyéb hírek / Lakás árverezési szabályok oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
február 2021
előre
Lakás árverezési szabályok
Friss értékbecslésre van szükség egy ingatlan árverése előtt és azt nem lehet eladni az összeg 70 százaléka alatt.

Mától szigorúbb szabályok szerint árvereznek

Szerdától több ponton is szigorodnak a bedőlt hitelek utáni árverések szabályai. Ilyen például, hogy friss értékbecslésre van szükség egy ingatlan árverése előtt és azt nem lehet eladni az összeg 70 százaléka alatt. Konkrét határidőkhöz lesz szabva az értékesítés, ami kizárólag az Ügyfélkapu rendszerén történhet. A jövőben pedig csak a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete által ellenőrzött pénzügyi szervezetek árverezhetnek.

Az árverezésekről szóló szabályozás szigorítása a kormány álláspontja szerint garancia arra, hogy ne történhessenek meg az elmúlt időszakban nyilvánosságra került visszaélések.

A jövőben kizárólag a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete által ellenőrzött pénzügyi szervezetek árverezhetnek, aukciós házak például nem. Lakóingatlant csak az adóhatóság elektronikus árverezési felületén lehet értékesíteni, az árverezés pedig kizárólag az Ügyfélkapu rendszerén történhet. Az árverezés kezdeményezőjének maximum féléves szakértői becsléssel kell rendelkeznie az érintett ingatlanról, ezt az adóhatóság is ellenőrzi. Amennyiben az APEH saját adatbázisának számai alapján feltűnő különbség van, akkor büntetőeljárás indulhat.

Az ingatlant a friss értékbecslés szerinti összeg legfeljebb 70 százalékáért lehet csak eladni, alacsonyabb áron nem. Az önkormányzatok egészen az árverezés végéig élhetnek elővásárlási jogukkal, hogy a megvett épületbe bérlőként visszaköltözhessenek a korábbi tulajdonosok. Konkrét határidőket is megszab az új szabályozás. Az árverést csak a hirdetmény közzététele után legfeljebb 45 - maximum 60 nappal - lehet megkezdeni, az adóst és az érintett önkormányzatot pedig 30 nappal az értékesítés előtt értesíteni kell.

Forrás: www.kekduna.hu


[ 2010.04.14. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-