nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyéb hírek / Lakáshitel oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Lakáshitel
Tavasztól szigorodnak a lakáshitelezés szabályai - legalább 25 százalék önrészt kell majd befizetni

A Bankszövetség szerint tavasztól főleg a pályakezdők tudnak majd sokkal nehezebben lakáshitelt felvenni. A szabályok értelmében ugyanis legalább 25 százalék önrészt kell majd befizetni, sok fiatalnak pedig a tapasztalatok szerint nincs ennyi pénze, ezért elutasítja majd őket a pénzintézet. Akinek nincs elég önrésze, annak még márciusig befogadja a bank a hitelkérelmét. A régi szabályok szerint.

De több mint egymillió ember gyakorlatilag már most sem juthat lakáshitelhez.

Tízből egy: Magyarországon minden tizedik ember rossz adós, vagyis körülbelül egymillióan vannak. Ők nem, vagy nem időben fizették a törlesztőrészleteket. Ezért szerepelnek a bankok közös adattárában, a rossz adósokat nyilvántartó listán.

Az úgynevezett BAR-listások nem, vagy csak nehezen kaphatnak lakáshitelt. De tavasztól másoknak is nehezebb lesz. Mindenkinek nagyobb önrészt kell majd befizetni. Forinthitel esetén egy húszmilliós lakásra például csak 15 millió forint kölcsönt adhatnak a bankok. Euróban már csak 12 millió, svájci frankban pedig 9 millió forintnyi hitelt lehet utalni. A maradékot önrészben kell befizetni. Ha van rá pénz.

Az RTL Híradó információja szerint több banknál úgy számolnak, hogy akár 20 százalékkal is visszaeshet a banki hitelezés. Vagyis minden ötödik ügyfelet elutasítanak.

A Bankszövetség nem ennyire borúlátó. De a fiatalok szerintük is bajban lesznek, nekik ugyanis gyakran nincs elég önrészük.

„Azoknak a fiataloknak a lehetőségét fogja vissza, akik fiatalok, pályakezdők, tehát akik kisebb értékű ingatlant tudnak felajánlani, vagy pedig a pályájuk elején a háztartásnak alacsonyabb a jövedelme” – mondta Müller János, a Bankszövetség vezető tanácsosa.

Forrás: www.kekduna.hu


[ 2010.01.28. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-