nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyéb hírek / Lakáskorszerűsítési hitel oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
február 2021
előre
Lakáskorszerűsítési hitel
Fedezet nélkül juthatnak hitelhez alacsony jövedelmű családok. A kölcsönt kizárólag lakáskörülményeik javítására fordíthatják.

Hitel lakáskorszerűsítésre alacsony jövedelműeknek, fedezet nélkül
Fedezet nélkül juthatnak hitelhez alacsony jövedelmű családok. A maximum 750 ezer forint összegű kölcsönt kizárólag lakáskörülményeik javítására fordíthatják.

A Habitat for Humanity Magyarország új lakásfelújítási hitelprogramot dolgozott ki alacsony jövedelmű családok számára. A program azoknak a létminimum környékén élő családoknak kíván segíteni, akik saját erőből nem képesek korszerűsíteni régi, rossz energiafelhasználású lakásukat, és nehezen jutnak banki hitelhez. A cél olyan kisebb beruházások (pl. szigetelés, fűtéskorszerűsítés, nyílászárók cseréje) támogatása, melyek révén jelentősen csökkenhet a lakás energiafelhasználása, és így hosszabb távon megtakarítást eredményez a családok számára.

A hitel összege: 200 000 - 750 000 forint lehet, futamideje maximum 5 év, míg a kamat legfeljebb 16,5 százalék. A kölcsön felvételéhez fedezet sem szükséges. A Habitat minden résztvevő családnak műszaki tanácsadást nyújt, hogy minél hatékonyabb legyen a hitel felhasználása.

A program elindításához szükséges 350 millió forintot a Habitat for Humanity Magyarország saját forrásból illetve a Habitat nemzetközi szervezetén keresztül kapott hosszú lejáratú kölcsönből biztosítja a leendő pénzügyi partnerszervezet számára. A Habitat a héten hirdeti meg meghívásos pályázatát olyan takarékszövetkezetek számára, melyek rendelkeznek a megfelelő fiókhálózattal és tapasztalattal, és akik szívesen vállalnák lakásfelújítási hitelek közvetítését alacsony jövedelmű családok számára.

A Habitat for Humanity non-profit szervezet, amely a méltatlan lakáskörülmények megszüntetéséért dolgozik világszerte. Szerény jövedelmű családok számára adományokból és önkéntesek bevonásával építenek egyszerű, tisztes és megfizethető otthonokat, illetve meglévőlakásokat újítanak fel. Mindezt a segített családok, illetve az önkormányzatok, pénzintézetek, vállalati partnerek és egyéni önkéntesek bevonásával. 1996-ban Jimmy Carter is részvételével épült fel az első házuk, azóta nyolc településen összesen 340 család lakhatási gondjain enyhítettek: 150 család költözhetett új otthonba, 190 család házában pedig kisebb felújításokat végeztek.

Forrás: www.nol.hu


[ 2010.01.14. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-