nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Önkormányzati hírek / Lejárt személyi nem lehet a szavazás akadálya oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
október 2021
előre
Lejárt személyi nem lehet a szavazás akadálya
A fővárosi okmányirodák ügyeletet tartanak szombaton és a választás napján is, a vidékiek helyben döntenek arról, nyitva tartanak-e a hét végén.
Lejárt személyi nem lehet a szavazás akadálya. Minden választásnál akadnak olyanok, akik csak a szavazatszámláló bizottság előtt szembesülnek azzal, hogy lejárt valamelyik személyi okmányuk, és így nem voksolhatnak. A fővárosi okmányirodák ügyeletet tartanak szombaton és a választás napján is, hogy a lejárt személyi okmányok helyett újat kérhessenek a választópolgárok, ez ne lehessen akadálya a szavazásnak. A vidéki okmányirodák helyben döntenek arról, nyitva tartanak-e a hét végén.

Csak azok vehetnek részt a szavazáson, akik érvényes okmányokkal igazolni tudják magukat, és lakcímkártyájukat is magukkal viszik. Akik nem viszik magukkal a szavazókörökbe a szükséges okmányokat, vagy azok már lejártak, nem voksolhatnak.

*********

Az esztergomi okmányirodában is lesz ügyelet a hétvégén

A vasárnapi (október 3.) szavazásnak nem lehet akadálya a lejárt személyi. Az esztergomi irodában szombaton (október 2.) délelőtt 9 és 12 óra között, vasárnap (október 3.) pedig reggel 8-tól este 7 óráig várják a lakosokat. Az ügyintézés kiterjed az útlevelek kiadására, valamint a lejárt lejárt lakcímkártyák és személyigazolványok pótlására is.

Az útlevelek kiadásakor nem kell fizetniük a lakosoknak, lakcímkártya esetében csak akkor kell 1000 forintot kifizetni, ha az illető elveszítette az okmányt. A lejárt személyigazolványok pótlása 1500 forintba kerül, anyakönyvi kivonatot csak abban az esetben kell felmutatni az ügyintézés során, ha az okmány nem ebben a hónapban veszítette el érvényességét. Az ideiglenes igazolvánnyal azonban hivatalosan is szavazhatnak a választópolgárok.

*********

Tatabányán nem, Tatán viszont lesz ügyelet az okmányirodában a hétvégén

A vasárnapi (október 3.) szavazásnak nem lehet akadálya a lejárt személyi. A tatai irodában szombaton (október 2.) reggel 8 és délután 4 óra között, vasárnap (október 3.) pedig reggel 6-tól este 7 óráig várják a lakosokat. Az ügyintézés kiterjed az útlevelek kiadására, valamint a lejárt lejárt lakcímkártyák és személyigazolványok pótlására is. Az útlevelek kiadásakor nem kell fizetniük a lakosoknak, lakcímkártya esetében csak akkor kell 1000 forintot kifizetni, ha az illető elveszítette az okmányt. A lejárt személyigazolványok pótlása 1500 forintba kerül, anyakönyvi kivonatot csak abban az esetben kell felmutatni az ügyintézés során, ha az okmány nem ebben a hónapban veszítette el érvényességét.

Az ideiglenes igazolvánnyal hivatalosan is szavazhatnak a választópolgárok, mivel azonban az okmányirodában nem működik házi pénztári szolgáltatás és a városban nincs nyitva hétvégén posta, ezért az ügyfelek Tatabányán tudják csak elvégezni a postai ügyintézést.

Forrás: www.kekduna.hu


[ 2010.09.30. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-