nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyéb hírek / Ma még lehet nyilatkozni a reálhozamról oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Ma még lehet nyilatkozni a reálhozamról
Aki nem nyilatkozik, annak a lakcímére utalják vissza a pénzt, ha ott sem nem veszi át, az összeg bekerül az állami rendszerbe.

Ma még nyilatkozhatnak magánnyugdíjpénztáruknál az állami rendszerbe visszalépett tagok, hogy milyen formában kívánnak hozzájutni az esetleges reálhozamhoz. A jogszabály szerint adómentesen felvehetik egy összegben, de dönthetnek úgy is, hogy önkéntes pénztárba vagy a központi alapba utalják. Aki nem nyilatkozik, annak a lakcímére utalják vissza a pénzt, ha ott sem nem veszi át, az összeg bekerül az állami rendszerbe.

Aki nem jelzi korábbi magánnyugdíjpénztárának, hogy milyen formában kíván hozzájutni a reálhozamhoz, azt a pénztár márciusban még egyszer felszólítja, hogy nyilatkozzon. Ha ekkor sem reagál, a pénztár kiutalja a pénzt a lakcímére. Az át nem vett összegek visszakerülnek a pénztárba, amely átutalja a Nyugdíjbiztosítási Alapnak - a vonatkozó kormányrendelet szerint azért, hogy később jóvá lehessen írni a volt tag tb-nyugdíjrendszerben létrejövő egyéni számláján.

Február 28-a után lesz végleges adat arról, hányan döntöttek a magánnyugdíj-pénztári tagság mellett, mert a tartósan külföldön élő állampolgárok eddig az időpontig jelezhetik maradásukat a külképviseleteken. Január 31-ig egyébként valamivel több mint 102 ezren nyilatkoztak a maradásról. Akik nem nyilatkoztak, azok automatikusan visszakerültek az állami nyugdíjrendszerbe.

Forrás: www.kekduna.hu


[ 2011.02.28. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-