nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyéb hírek / Ma piros hőségriasztás oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Ma piros hőségriasztás
Kezdődnek a kánikulai napok hazánkban, csütörtök délre országszerte 30 fok fölé emelkedtek a hőmérők higanyszálai.

Harmadfokú hőmérsékletriasztást adott ki az OMSZ pénteken az ország 3 régiójára.

Kezdődnek a kánikulai napok hazánkban, csütörtök délre országszerte 30 fok fölé emelkedtek a hőmérők higanyszálai. A délutáni maximum a következő napokban várhatóan tovább emelkedik, vasárnap és hétfőn akár 36-37 fokra is számíthatunk.

Piros hőségriasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat a Közép-Magyarország, Dél-Dunántúl és Dél-Alföld régióra, a pénteki napra. Az említett területeken a napi középhőmérséklet* 27 fok felett alakulhat. Másodfokú hőségriasztás érvényes péntekre a Közép- és Nyugat-Dunántúl, valamint az Észak-Alföld régiókra, itt 25 fok felett alakulhat a napi középhőmérséklet.

*A napi középhőmérséklet alatt a hajnali 2, reggel 8, délután 2, valamint este 8 órakor mért hőmérsékletek átlagát értjük.

Mikor lesz enyhülés?

A legfrissebb előrejelzés szerint csak a jövő hét végén várható jelentős lehűlés, addig fel kell készülnünk a tartós hőségre. A nagy melegben egy-egy zivatar hozhat felfrissülést, ám azok áthaladtával a levegő páratartalma jelentősen megnő, tovább erősítve a fülledtséget.

Forrás: www.idokep.hu


[ 2011.07.08. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-