nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyéb hírek / Magyar Nemzet a Piszkei Papírgyárról oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
február 2021
előre
Magyar Nemzet a Piszkei Papírgyárról
A korábbi bejelentéssel ellentétben nem bocsátotta el dolgozóit a lábatlani Piszke Papír, de fizetést nem kaptak, és az üzem nem termel.

Korábban a 431 embert foglalkoztató vállalat 147 dolgozó elbocsátását jelentette be. A munkásoknak dolgozni nem kell bejárni, a felmondásról nem kaptak értesítést, de a hónap eleji fizetésüket sem kapták meg; az ünnepek előtt átvehették az öt hónapja elmaradt étkezési utalványokat és bért is kaptak. Az üzem december közepe óta nem termel.
* * * *
Nem bocsátotta el dolgozóit a Piszke Papír

A korábbi bejelentéssel ellentétben nem bocsátotta el dolgozóit a lábatlani Piszke Papír, a személyzet munkaviszonya megmaradt, de fizetést nem kaptak januárban és az üzem nem termel – tájékoztattak névtelenséget kérő dolgozók kedden.

• 2200 embert érintenek a csoportos létszámleépítések

Korábban a 431 embert foglalkoztató vállalat összesen 147 fő elbocsátását jelentette be. A munkások elmondták, hogy dolgozni nem kell bejárni, a felmondásról nem kaptak értesítést, de a hónap eleji fizetésüket sem kapták meg, azonban az ünnepek előtt átvehették az öt hónapja elmaradt étkezési utalványokat és bért is kaptak. Az üzem december közepe óta nem termel, egyes gépeket leszereltek, azonban a vezetőség még ezen a héten is tárgyal lehetséges befektetőkkel és megrendelőkkel a termelés újraindításáról – tudta meg az MTI.

A gyár irányítói az MTI többszöri megkeresésére is azt válaszolták, hogy a tárgyalások lezárásáig nem kívánnak részeredményekről beszámolni. Lábatlanon az első papírgyártó gépet 1925 februárjában helyezték üzembe. 1950-ben az üzem felvette a Lábatlani Papírgyár nevet, 1973 tavaszán már 28 ezer tonnás kapacitással működött. A vállalatot 1993-ban privatizálták, a görög Zeritis-csoport tulajdonába került, és részvénytársasággá alakult. Lábatlanon egyebek közt toalettpapírt, papírszalvétákat és háztartási papírtörlőket gyártanak. Magyarországon a Zeritis-csoport érdekeltségébe tartozik a Szentendrei Papírgyár, illetve a papírhulladék-gyűjtéssel foglalkozó Budafok Recycling Zrt. A Piszke Papír honlapja szerint a lábatlani cég 2000-ben a Zeritis-csoport több mint 150 millió dolláros árbevételének csaknem egyharmadát adta.

(MTI)
Forrás: Magyar Nemzet Online


[ 2009.01.07. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek