nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egészségügyi hírek / Mammográfiás szűrővizsgálat oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
december 2020
előre
Mammográfiás szűrővizsgálat
A mammográfiás szűrővizsgálat időpontja: 2013.október 24-31.közötti időszakban a behívólevelén megadott időpontban a régi művelődési ház előtt álló szűrőbuszon történik.

SZŰRŐVIZSGÁLATTAL AZ EGÉSZSÉGÉRT

Azok a Lábatlan településen lakó 45-65 év közötti hölgyek, akik az elmúlt két esztendőben nem vettek részt mammográfiás vizsgálaton 2013. október hónapra névre szóló meghívót kapnak mammográfiás szűrővizsgálatra.

A vizsgálat időpontja: 2013. október 24-31. között a behívólevélen megadott időpontban

A vizsgálat a régi Művelődési Ház (Rákóczi Ferenc u.) előtt álló szűrőbuszon történik.

Törődjünk egészségünkkel és vegyünk részt a szűrővizsgálaton!

Az emlőszűrés fontosságáról (letölthető formában)

Általános tájékoztató:

Amit az emlőrák megelőzésében tehetünk

Az egészség megőrzésének többféle módja ismert ma már. Tudnunk kell azonban, hogy nem elegendő egészségesen táplálkozni, mozogni, kerülni a dohányzást és az alkoholfogyasztást. Figyelnünk kell egészségi állapotunkat is, melynek egyik lehetséges módja a szűrővizsgálat. A szűrővizsgálatokkal elkerülhető több súlyos daganatos megbetegedés, illetve korán felismerve jó eredménnyel gyógyíthatók.
A népegészségügyi célú, célzott szűrővizsgálatoknak egyik fontos jellemzője, hogy behíváson alapul.

Néhány gondolat az emlőszűrésről
A kétévenként esedékes szűrővizsgálat a 45-65 éves hölgyeket érinti. A szűrővizsgálat célja, hogy az emlők röntgenvizsgálatával felderítse a még nem is tapintható rendellenességeket. A vizsgálat rövid ideig tart, a szükséges adatok rögzítése után a szakasszisztens az emlők megtapintását követően felvételeket készít az emlőkről. Az emlők összenyomása – ami a jól értékelhető képek készítését szolgálja – csak ritkán okoz kisebb kellemetlenséget.
A behíváson alapuló emlőszűrés kétévenként esedékes, ajánlott azonban havonta figyelemmel kísérni az emlők állapotát és ha bármilyen elváltozást észlelünk, forduljunk orvoshoz. A vizsgálat rövid ideig tart, gyakorlatilag kockázatmentes és általában fájdalmatlan.

Bíztatjuk tehát azokat, akik kézhez kapják az emlőszűrésre szóló behívólevelet, hogy éljenek a szűrővizsgálat lehetőségével.

További információ: www.kemkh.huÁllampolgárNépegészségügy Egészségfejlesz-tés, onkológiai szűrési informáci-ók Tájékoztató az emlővizsgálat-ról

Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve

Telefonszám: 34/512-720


[ 2013.10.17. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-