nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Önkormányzati hírek / Másfél milliárdos hiány várható jövőre oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
október 2021
előre
Másfél milliárdos hiány várható jövőre
A megyei közgyűlés csütörtöki ülésén megalkotta a jövő évi büdzsét. Jelentős, közel másfél milliárdos bevétel-csökkenés várható
Ebből 583 millió forint a normatív jellegű állami támogatások, 398 millió forint a személyi jövedelemadóból származó megyei részesedés csökkentéséből adódik. Legalább 400 milliós kiesést okozhat a megyének az illetékbevételek visszaesése is.

Döntöttek a képviselők a megyei önkormányzat fenntartásában lévő szakosított ellátást nyújtó szociális intézmények igénybevételéről, és az ott fizetendő térítési díjakról, ingatlanhasznosítással kapcsolatos kérdésekről, létszámleépítésekről, illetve a gesztesi vár rekonstrukciója érdekében benyújtott KDOP pályázathoz önerő biztosításáról.

Az Ügyrendi Bizottság javaslatára határozatot hoztak arról, hogy a teljesítményfeladatok színvonalas végrehajtására tekintettel, elismerik dr. Völner Pál munkáját, a megye nehéz gazdasági helyzetére tekintettel és a közgyűlés elnökének kifejezett kérésére azonban eltekintenek elnöki jutalom megállapításától.

Végül zárt ülés keretében döntés született a 2010. év PRO ARTE Művészeti Ösztöndíjasának személyéről, továbbá egy, a középfokú oktatásban résztvevő tanulók elhelyezését biztosító esztergomi kollégium megvásárlásáról. A művészeti ösztöndíj nyertese egy évig anyagi támogatásban részesül, a díjazott személyét a Magyar Kultúra Napi ünnepségen hozzák nyilvánosságra. Forrás: www.kekduna.hu
[ 2009.12.18. ]
MEGOSZTÁS:

Kapcsolódó képek
-