nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyéb hírek / Mától emelkedik a gáz ára oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Mától emelkedik a gáz ára
A szolgáltatók honlapján található tarifák szerint a lakosság számára az E.ON területén emelkedik a legkisebb mértékben, 8,94 százalékkal a díj.

Átlagosan tíz százalékkal emelkedik csütörtöktől a gáz ára idehaza. A kormány emiatt meghosszabbította a meglévő gáz- és távhőtámogatási rendszert 2010. június 30-ig. Az áremelkedés nem mindenhol azonos mértékű. A szolgáltatók honlapján található tarifák szerint a lakossági fogyasztók számára az E.ON területén lesz a legkisebb mértékű a drágulás, itt közel 9 százalékkal kell majd többet fizetni a gázért.

Átlagosan 10 százalékkal emelkedik a gáz ára áprilistól a Magyar Energia Hivatal bejelentése szerint. Szollár Domokos kormányszóvivő korábban emlékeztetett, hogy tavaly nyár óta a gáz árának meghatározása nem kormányzati hatáskör. Az egyetemes szolgáltatók küldik el ajánlatukat a Magyar Energia Hivatalnak, amely a jogszabályokban szereplő gázár képlet alapján határozza meg az árat. A gáz árának megállapításában fontos szerepet kap a kőolaj ára, illetve a dollár árfolyama. Az elmúlt időszakban a kőolaj jelentősen drágult, a dollár pedig erősödött a forinthoz képest, így a korábbi becslések szerint 17-20 százalékos emelkedés lett volna indokolt. Végül azért nem ennyivel emelkedett az energiahordozó ára, mert változtattak azon a képleten, ami a gázár kiszámításához szükséges.
A meglévő gáz- és távhőtámogatási rendszert a kormány kitolta 2010. június 30-ig. A mostani döntés értelmében így csaknem egymillió ember továbbra is részesülhet a támogatásban: a legrászorultabbak 100 százalékos, az eggyel feljebbi kategóriába tartozók pedig 50 százalékosban.

A gáz árának emelkedése nem mindenhol azonos mértékű. A szolgáltatók honlapján található tarifák szerint a lakosság számára az E.ON területén emelkedik a legkisebb mértékben, 8,94 százalékkal a díj. A legtöbbet pedig az olasz hátterű Tigáznál kell majd fizetni. A társaság ügyfelei 12,39 százalékkal fizetnek majd többet áprilistól. A legolcsóbb és a legdrágább hazai nagy lakossági gázszolgáltató között az emelés után már csaknem ötszázalékos lesz az árkülönbség.

Forrás: www.kekduna.hu


[ 2010.04.01. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-