nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Kulturális hírek / Még több kép - Városi Napok oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
október 2021
előre
Még több kép - Városi Napok
A Városi Napok programsorozatra idén szeptember 13-16. között került sor. Képek és beszámoló a rendezvényről.

Városi Napok 2012 - beszámoló

A szeptember 13-ai rossz időjárás miatt a városi napok programjai kedd délután értek véget a csütörtökről áthelyezett mini maratonnal. A 197 lábatlani, süttői és nyergesi gyerek közül a kisebb korosztályok a Gerenday kertben, a nagyobbak a környező utcákban tettek meg 1-1 kört. Korcsoportonként az első három helyezett került díjazásra.

14-én, pénteken a programsorozat nyitó rendezvényeként a Gerecse Fotóklub tagjai mutattak be az idei fotóikból egy összeállítást a Gerenday ház kiállítótermében. A tárlatot megnyitotta Dinnyés István polgármester, Popovics György, a Megyei Közgyűlés elnöke, szakmai szemmel a képeket bemutatta Forrásy Csaba fotóművész. A gyönyörű fotókat bemutató kiállítás október 12-ig látogatható a közösségi ház nyitvatartási idejében.
Mindeközben az udvaron a Gerecse Borbarát Egyesület tagjainak borait kóstolhatták meg a látogatók. A finom nedü mellé kínáltak pogácsát, borkorcsolyát a Hölgyek Lábatlanért Klub képviselői. 18 órakor a borsétány színpadán a bajóti Jázmin Népviseletes Asszonykórus mutatkozott be néhány nótával a lábatlani közönségnek, majd a Hagyományőrző Nyugdíjas Klub tagjai énekeltek Szladik Tibor kíséretével. Köszönjük a kórusoknak a felkészülést és a szép, színvonalas előadást.
Szombaton több helyszínen zajlottak az események. A Duna-parton a Lábatlani Sirályok Vízisport Egyesület szervezte kajak-kenu verseny vette kezdetét 10 órakor.
A Gerenday Kertben ugyanekkor a 10. főzőversenyre gyülekeztek a csapatok. A nap folyamán tizenkét bográcsban főttek a finom ételek. Eközben a gyerekek a színpadon elhelyezett iskolai ügyességi játékokat próbálhatták ki Fogel Gabriella, Nagy Péterné és Patyi Péterné segítségével, ugrálóvárazhattak vagy kézműveskedhettek a Kuckó Gyermekjóléti Szolgálat munkatársaival. A színpadon délután műsort adtak a Napfény Mazsorett Csoport táncosai, majd a közönséget a Szalai Band szórakoztatta.
Két órakor indult a március 15-e térről a hagyományos szüreti felvonulás a Borostyán Baráti Kör szervezésében. A hintókból, lovaskocsikból és lovasokból álló menet végigvonult a város fő utcáin, közben meg-megállva a kisbíró, a Szivárvány Tánccsoport és a Borostyán kör tagjai adtak kis műsort a település lakóinak.
15 órakor a Sportpályán a hagyományos öregfiúk labdarúgó torna kezdődött, ahol - idén sajnos a rechnitzi csapat nélkül - két hazai, valamint egy karvai és egy búcsi csapat mérkőzött a vándorkupáért. A versengést végül a Lábatlan I. csapat nyerte.
Visszatérve a Gerenday kertbe, a főzőverseny eredményhirdetése után, 18 órakor testvértelepülésünk, Rechnitz fúvószenekara lépett színpadra, először adva koncertet városunkban. A 45 tagú zenekar megalapozta a hangulatot a szüreti bálhoz, melyen a Ströcker Melody húzta a talpalávalót egészen hajnali 1 óráig.
Vasárnap ismét nemzetközi esemény zajlott a városi napok keretében.
Harmadik alkalommal került megrendezésre a Karva - Lábatlan maratoni futó- és kerékpárosverseny. Az eddigiektől eltérően idén a futam Karváról indult és Lábatlanon, a Gerenday kertben ért véget.
A korábbi években tapasztalt száz fő körüli induló létszám az idén 250 fő feletti résztvevőre duzzadt. A nem várt résztvevői létszám némi rögtönzést és átszervezést igényelt a szervezők részéről, de a nap végén mindenki elégedetten távozott a helyszínről.
Mindeközben a Gerenday Kert felső részében a VII. Lábatlan Kupa Íjászverseny zajlott a Lábatlani Egyetértés SE Aranyszarvas Íjász szakosztálya szervezésében. A versenyre a környező települések mellett szlovákiából is érkeztek résztvevők. Nyolc csapat 10 célállomáson mérte össze tudását. A vándorkupát idén Dombóvári Lajos budapesti íjász vihette magával.
Összességében elmondható, hogy a városi napok programjai rendkívül jó hangulatban teltek, a helyszíneken sok érdeklődő vett részt, a rendezvény színvonalas és sikeres volt. Köszönet ezért mindazoknak, aki részt vállaltak a programok szervezésében és lebonyolításában: Gerecse Fotóklub, Gerecse Borbarát Egyesület, Hölgyek Lábatlanért Klub, Hagyományőrző Nyugdíjas Klub, Lábatlani Sirályok Vízisport Egyesület, Schrenk Péter, Kiss Gábor, Lábatlani Öregfiúk Labdarúgó csapat, Bartos Kálmán, Teller Péter, Borostyán Baráti Kör, Napfény Mazsorettcsoport, Szivárvány Tánccsoport, Kuckó Gyermekjóléti Szolgálat, Természetbarát Egyesület, Arany János Általános és Alapfokú Művészeti Iskola, Lábatlani Aranyszarvas Íjász Egyesület, Lábatlani Polgárőrség, Rendőrség, Városgazdálkodás munkatársai, Gerenday Közösségi Ház munkatársai.

Köszönjük szponzorainknak a támogatást: Forest Papír Kft., Vértes Volán Zrt., Piszkenet Kft, Lábatlani Vasbetonipari Rt. , Silocem Kft., Holcim Hungária Zrt. , Piszkei Öko Kft. , Életigenlő Tanoda
--------------------------------------------------------------------------------------------------

Lábatlan Önkormányzata, kulturális intézményei és a helyi civil szervezetek összefogásával rendezendő Városi Napok programsorozatra idén szeptember 13-16. között kerül sor az alábbiak szerint:
13-án, csütörtökön 16 órától indul az V. Lábatlan Mini Maraton a Gerenday Kertben és a környező utcák érintésével életkornak megfelelő távokon.
Lábatlani, nyergesújfalui és süttői óvodások, általános iskolás gyerekek, valamint családok jelentkezését várjuk. Jelentkezni lehet Schrenk Péternél telefonon (20/5590-590), vagy e-mail-ben (schrenkpeti@freemail.hu)

Pénteken 16,30-tól a Gerenday Kertben borsétány várja a vendégeket, ahol helyi ill. búcsi borászok kínálják ízletes boraikat, a Hölgyek Lábatlanért Klub tagjai pedig a finom pogácsákat.
A program 17,00-kor kiállítás megnyitóval folytatódik, ahol a lábatlani Gerecse Fotóklub tagjai mutatkoznak be legújabb munkáikkal a kiállítóteremben.
18 órakor a „Sétányszínpadon” a bajóti Népviseletes Asszonykórus lesz látható és hallható, majd
18,30-kor a a lábatlani Hagyományőrző Nyugdíjas Klub műsorát élvezheti a közönség.
19 órától Szladik Tibor harmónika zenéje szórakoztatja az érdeklődőket.

Szombaton három helyszínen folytatódnak a programok. A Sportpályán 9 órától kerül megrendezésre a IX.. Városi Kispályás Felnőtt Labdarúgó Vándorkupa.
Információ: Szalai László Tel: 20/974-5722
15 órától III. Testvérvárosi Öregfiúk Labdarúgó Torna karvai, rechnitz-i, búcsi és lábatlani sportolók közreműködésével.

A Duna-parton 10 órától a Lábatlani Sirályok Vízisport Egyesület várja a szurkolókat a térségi népszerűsítő kajak-kenu versenyre.

A Gerenday Kertben 10 órától kerül megrendezésre immár tizedik alkalommal a hagyományos főzőverseny. A versenyre városi és a környező településekről érkező csapatok jelentkezését várjuk, bármilyen ételkategóriában lehet indulni. Nevezni előzetesen a 30/940-8703-as telefonszámon vagy a helyszínen Bartos Kálmánnál lehet.
A nap folyamán ugrálóvárral, játszóházzal, kézműves foglalkozással várjuk az ifjabb korosztályt.
14 órától indul a szüreti felvonulás a Március 15-e térről a Borostyán Kör szervezésében. Kérjük, hogy kísérjék figyelemmel a felvonulókat, köszöntsék és - a hagyományokhoz híven - kínálják őket finom házi süteménnyel.
A Gerenday Kertben eközben folytatódnak a programok. 14,30-tól a Napfény Mazsorett csoport. 15.30 órától a Szalai Band szórakoztatja a közönséget. 17 órakor kerül sor a főzőverseny eredményhirdetésére. 18 órakor a Rechnitz-i zenekar műsora, utána pedig 19 órától a szüreti bál veszi kezdetét, ahol a hangulatról a Sröcker Melody zenekar gondoskodik.

Vasárnap a Gerenday Kertben 10 órától indul a VII. Lábatlan Kupa Íjászverseny.
13 órától várjuk az első befutókat a III. Karva - Lábatlan Maraton résztvevői közül. Idén, az eddigiektől eltérően a maraton rajtja Karván lesz, ahová az indulókat kishajóval szállítják át a rajthoz. Nevezés, és részletes programkiírás a http://labatlan.hu/online-nevezes-karva-labatlan-maraton címen található.
13 órától a beérkezőket és az érdeklődőket a Szivárvány tánccsoport műsora fogadja, majd
14 órától Tücsök Nikolett szórakoztatja a közönséget.
A program 15 órakor a maraton kiértékelésével és eredményhirdetéssel zárul.

VÁROSI NAPOK
2012. szeptember 13-14-15-16.

Szeptember 13 . (csütörtök)
Gerenday Ház és kert

16 óra V. Lábatlan Mini Maraton a Gerenday kert körüli területen

Szeptember 14. (péntek)
Gerenday Ház és kert

16, 30 Borsétány
17,00 Kiállítás megnyitó lábatlani Gerecse Fotóklub munkáiból
18 óra Bajóti népviseletes asszonykórus műsora a „sétányszínpadon”
18,30 Hagyományőrző Nyugdíjasklub műsora
19 óra Harmóbika muzsika Szladik Tibor közreműködésével

Szeptember 15. (szombat)

Sportpálya

9 óra IX. Városi Kispályás Felnőtt Labdarúgó Vándorkupa
15 órától III. Testvérvárosi Öregfiúk Labdarúgó Torna
(Rechnitz,Karva,Búcs,Lábatlan)

Duna-Part

10-15 óra Térségi népszerűsítő kajak-kenu verseny

Gerenday Kert

10 óra X. Lábatlani Főzőverseny
12 órától Ugrálóvár, játszópark, kézműves foglalkozás,
14 óra Szüreti felvonulás
14,30 Napfény Mazsorett csoport műsora
15,30 Szalai Band koncert
17 óra Főzőverseny eredményhirdetés
18,00 Rechnitz-i zenekar műsora
19,00 Szüreti bál a Ströcker Melody Zenakarral

Szeptember 16. (vasárnap)
Gerenday Kert

10.00 VII. Lábatlan Kupa Íjászverseny
13.00-tól Karva-Lábatlan maraton - beérkezés
13.00 Szivárvány Tánccsoport műsora
14.00 Tücsök Nikoletta műsora
15.00 Eredményhirdetés


[ 2012.09.17. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-